Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti FixServis.
16. decembra 2020, 10:45
Čas čítania 0:55
Sponzorovaný obsah

Poradíme, aké náhradné diely si vybrať, ak vlastníš telefón značky Samsung

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ako nájsť zlatú strednú cestu medzi kvalitou a cenou?

Značka Samsung je jednou z najväčších a najsilnejších hráčov na poli mobilných telefónov. S rastom zákazníkov tejto značky prirodzene rastie aj počet ľudí, ktorí potrebujú náhradné diely, napríklad namiesto rozbitých displejov. Na trhu sa preto objavuje aj veľké množstvo náhradných dielov, nie všetky však ponúknu výhodný pomer ceny a výkonu. Ako teda vybrať ten správny náhradný displej, ak ti náhodou smartfón nečakane vykĺzol z ruky?

fixservis, mobil, nokia 3310, smartfón, smartphone
Zdroj: Unsplash.com

Ako vybrať náhradný displej na Samsung smartfón?

Riešenie je v tomto prípade vcelku jednoduché. Aby si mal istotu, že kupuješ naozaj kvalitu, stačí si zaobstarať originálny náhradný displej značky Samsung. Na rozdiel od Apple totižto Samsung vyrába aj náhradné diely, ktoré nesú jeho logo a s tým spojené aj isté záruky a výhody.

V čom sa odlišujú OEM od originálnych náhradných dielov

Rozdiel medzi OEM a originál Samsung displejom je zrejmý už na prvý pohľad. Prvý menovaný (OEM) zaostáva v každej dôležitej kategórii, pretože ponúka:

  • horšie podanie farieb
  • slabšie pozorovacie uhly
  • väčšie nároky na energiu = nižšia výdrž batérie

Pri originálnom náhradnom diele máš navyše záruku 100% kompatibility a jedná sa tak o celkovo kvalitnejší a lepší zobrazovač.

Porovnanie kvality OEM a originál Samsung displeja  (vľavo originál, vpravo OEM)
Porovnanie kvality OEM a originál Samsung displeja (vľavo originál, vpravo OEM) Zdroj: Androidauthority.com

Výsledok? Ak Samsung, tak originál

Ak ide o náhradné diely značky Samsung, kupovať OEM komponenty za účelom čo najnižšej ceny sa môže veľmi rýchlo vypomstiť. Originálne náhradné diely značky Samsung ponúknu takmer vždy výrazne vyššiu kvalitu a zároveň aj záruku kompatibility, ktorá nie je pri aftermarket dieloch samozrejmosťou. Ak si chceš byť istý, že kupuješ originálny náhradný diel, nakupuj od overených predajcov náhradných dielov, ako je napríklad Fixservis.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia