Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 8:44
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Vrah Jána Kuciaka pozná termín, kedy sa postaví pred Najvyšší súd. Trest 23 rokov môžu zvýšiť, aj keď skutok chladnokrvne opísal

NEWS
Uložiť Uložené

Strelec Miroslav Marček sa na hlavnom pojednávaní priznal, a tak Špecializovaný trestný súd vyčlenil jeho prípad na samostatné konanie. Prokurátor nevidí dôvod na zníženie trestu oproti pôvodne sadzbe.

Najvyšší súd stanovil termín odvolacieho konania s Miroslavom Marčekom, obžalovaným a neprávoplatne odsúdeným v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, na začiatok decembra. Verejné zasadnutie v tejto veci NS SR určil na 2. decembra.

Strelec Miroslav Marček sa na hlavnom pojednávaní priznal, a tak Špecializovaný trestný súd vyčlenil jeho prípad na samostatné konanie. Vo svojej výpovedi podrobne a chladnokrvne opísal, ako skutok vykonal a prejavil ľútosť.

Ospravedlnil sa poškodeným rodinám, prokurátor Juraj Novocký však nevidí dôvod na zníženie trestu oproti pôvodne sadzbe. „Dôvodom na podanie odvolania je skutočnosť, že podľa môjho názoru nie sú splnené podmienky na zníženie trestu,“ povedal vtedy prokurátor. Do značnej miery akceptoval argument súdu, že obžalovaný prispel k objasneniu trestnej veci, dôvody na zníženie trestnej sadzby však podľa neho neboli naplnené.

Domov
Zdieľať
Diskusia