Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou 4F
31. októbra 2020, 11:15
Čas čítania 2:58
Sponzorovaný obsah

Túžiš po zmene? Inšpiruj sa tipmi, ako získať nové telo počas lockdownu

ZDRAVIE AKO SCHUDNÚŤ AKO ZAČAŤ CVIČIŤ CVIČENIE MOTIVÁCIA
Uložiť Uložené

Poradíme ti ako zostať motivovaný a v pokoji aj cez nútený pobyt doma.

Momentálne pandemické opatrenia viacerých doslova pripútali ku gauču či domácemu pracovnému stolu. Ak nemáš psa, tak si sa možno z bytu nepohol už niekoľko dní. Najčastejší pohyb vytváraš pri otváraní chladničky a presúvaní z postele do kuchyne.

Chýba ti fitko, pohyb po vonku alebo si sa len rozhodol, že teraz je ideálny čas začať so sebou niečo robiť? Spolu so 4F sme si pre teba pripravili tipy, ako zostať fit a v harmónii aj počas lockdownu.

„Starať sa o svoje telo a žiť zdravo nie je sezónna starostlivosť, ale životný štýl. Zdravie a ľudské telo nepozná pauzu vo svojich procesoch. Pokiaľ chceme byť zdraví, o svoje telo by sme sa mali starať dlhodobo a pravidelne. V prípade, že človek chce dosiahnuť trvalo udržateľné výsledky, je veľmi dôležitá kontinuálnosť cvičenia a starostlivosti o seba,“ vysvetľuje Miroslav Tavel, majiteľ bratislavského fitness centra. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adrian Bartalos (@adrian.bartalos),

Sedieť doma takmer bez pohybu môže byť pre mnohých frustrujúce. Pohyb potrebuje nielen naše telo, napomáha tiež tomu, aby sme sa lepšie cítili. Pri cvičení sa totiž uvoľňujú hormóny, ktoré sú zodpovedné za našu lepšiu náladu. Ak dlhé hodiny sedíš pri počítači alebo vylihuješ pred telkou, mal by si si dať pravidelnú rozcvičku v podobe strečingu.

Okrem toho ti cvičenie môže pomôcť vypnúť od roboty. To, že sa presunieš od počítača o pár metrov, mnohokrát nestačí. Pomyselnú cestu domov, ktorá dala tvojmu mozgu signál, že už si dopracoval, teraz môžeš nahradiť cvičením. Hlavne, ak ťa ešte čaká ďalšia aktivita za počítačom, je to ideálny spôsob, ako si na chvíľu od obrazovky fyzicky aj mentálne oddýchnuť. 

Ako sa hýbať, aj keď sedíš doma?

Predstava zostať fit aj počas lockdownu, bez možnosti návštevy fitka, ti pripadá nemožná? Ľudia, ktorí si svoje postavy vymakali cvičením iba doma môžu s tebou nesúhlasiť. Nemôžeš možno behať, lebo by ti do piatich minút vyklopávali susedia, no môžeš robiť napríklad plank a cviky s vlastnou váhou, na ktoré ti treba akurát tak podložku na cvičenie. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Chomistekova (@karolinachomistek),

Nikto nepovedal, že musíš nevyhnutne dvíhať činky. Aby si zostal v pohybovej aktivite motivovaný, musí ťa predovšetkým baviť. Baví ťa tanec? Netreba k nemu nevyhnutne parket, nasaď si slúchadlá a zatancuj si. Aj napodiv obyčajná aktivita ako upratovanie ti môže dopomôcť spáliť nejaké tie kalórie a nakopnúť hormóny šťastia. 

„Určite je teraz viac času na to, aby sa človek venoval svojmu stravovaniu, pretože stravovanie je  všeobecne 70 % úspechu toho celého, zvyšných 30 % je cvičenie. Čo sa týka aktivít, akákoľvek aktivita je momentálne plus, či už je to strečing, yoga, chladná sprcha, tanec či cvičenie na stacionárnom bicykli,“ hovorí pre Refresher Miroslav Tavel. 

Zostaň motivovaný 

Buď jeden z tých, ktorí vyjdú z karantény super fit. Ako si však udržať motiváciu? Máme pre teba niekoľko tipov, ktoré ti k tomu dopomôžu.

  • Vytvor si plán, ktorý budeš mať ideálne na očiach. Prípadne využi aplikáciu, ktorá ti bude posielať upozornenia. V pondelok cviky na brucho, v stredu sa učíš novú choreografiu a v piatok si môžeš dať intenzívny tréning.
  • Urči si dosiahnuteľný cieľ. Mnohí ľudia sa rýchlo vzdajú, lebo si stanovia príliš vysoké ciele. K nim sa musíš dopracovať po malých krokoch. 
  • Buď pripravený. Ak chceš ráno cvičiť, tak si k tomu nachystaj všetko potrebné, od podložky na cvičenie, až po oblečenie.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa (@maria.bartalos),

Motivuj sa novým oblečením 

Aj nové oblečenie na cvičenie je pre mnohých skvelou motiváciou. Povieš si: „Keď som si to kúpil, tak už musím cvičiť.“  Zdanlivá maličkosť, ako prezlečenie sa z teplákov do oblečenia na cvičenie, ťa ihneď dostane do nálady. 

Tipom na vhodné a zároveň funkčné oblečenie je tréningová kolekcia športovej značky 4F, ktorá reaguje na potrebu pohodlia a funkčnosti s dôrazom na trendovosť. Víziou 4F je vytvárať kolekcie pre každého, kto hľadá funkčné oblečenie a doplnky top kvality, bez ohľadu na to, či je profesionál alebo s aktívnejším životným štýlom len začína. 

Tipy ako zostať fit a spokojný aj počas lockdownu
Zdroj: 4F

Dámy sa nemusia obávať neforemných kúskov či bláznivých farebných kombinácii. Kolekcia 4F PRO zdôrazňuje ženskosť a striedmosť vo farbách. Legíny sú vyrobené z kompresnej látky, ktorá opticky vytvaruje postavu bez obmedzenia pohybu. Samozrejmosťou sú športové podprsenky s rôznou úrovňou výstuže. 

Nezabudlo sa ani na pánov. Energická tréningová kolekcia BEAST MODE je vytvorená pre pokročilejších športovcov, ktorí ocenia štýlovosť prepojenia klasickej čiernej a sivej farby, ktorú dopĺňa intenzívna červená. Tepelnú pohodu mikiny a nohavíc zaisťuje technológia 4FWarm.

Druhá tréningová kolekcia 4F FORCE pre mužov vychádza tiež z tmavej zelenej, svetlosivej i čiernej farby, ktoré odkazujú na popraskanú zeminu či odreniny. 

Jednotlivé kúsky aktuálnej kolekcie si môžeš pozrieť a z pohodlia domova objednať aj na stránke 4F. Športovú značku 4F môžeš sledovať aj na InstagrameFacebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia