Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2020, 6:53
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Vegetariánsky burger môžeš nazývať burgrom, rozhodol Európsky parlament. Ide o dôležitú pomôcku v úprave stravy

NEWS EURÓPSKY PARLAMENT
Uložiť Uložené

Európsky parlament sa priklonil na stranu vegetariánskych burgrov.

Vegetariáni si môžu po piatkovom rozhodnutí Európskeho parlamentu vydýchnuť. Poslanci zo všetkých členských krajín hlasovali o viacerých návrhoch, medzi ktorými sa objavila aj legislatíva upravujúca názvy vegetariánskych pochúťok ako burgre či klobásy, informuje NPR.

Odporúčané
Slováci vo veľkom zhejtovali status ministra Krajniaka. Si proste sexistický zaostalý vidlák, nakladali mu v komentároch Slováci vo veľkom zhejtovali status ministra Krajniaka. Si proste sexistický zaostalý vidlák, nakladali mu v komentároch 25. októbra 2020, 10:51

V dnešnej dobe existuje množstvo alternatív mäsa rastlinného pôvodu, ale farmárom sa nepáčilo, že aj tieto vegetariánske verzie môžu voľne používať názvy ako burger alebo klobása.

V spore sa však poslanci Európskeho parlamentu postavili na stranu environmentalistov. Farmári zostali sklamaní, pretože svoj vegetariánsky burger budeš môcť aj naďalej nazývať burgrom, rovnako ako rastlinný steak.

Domov
Zdieľať
Diskusia