Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 21:16
Čas čítania 0:46
Martin Mičuda

VIDEO: Najrýchlejší sériovo vyrábaný automobil na svete dosiahol rýchlosť až 533 km/h

VIDEO: Najrýchlejší sériovo vyrábaný automobil na svete dosiahol rýchlosť až 533 km/h
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.sscnorthamerica.com/news/ssc-tuatara-hypercar-earns-worlds-fastest-production-vehicle-title" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">sscnorthamerica.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Hyperšport SSC Tuatara je držiteľom hneď niekoľkých rekordov naraz.

Začiatkom roka predstavil americký výrobca SSC North America svoje nové hyperauto. Tuatara pritom už na papieri dokázala zatieniť autá značiek Bugatti či Koenigsegg, no a najnovšie to ukazuje aj v realite. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40


SSC Tuatara je totiž prvým sériovom vyrábaným automobilom na svete, ktoré prekonalo hranicu 500 km/h. Keďže k testu došlo na verejnej (aj keď v tom čase uzavretej) ceste State Route 160 neďaleko Las Vegas, hyperšport od SSC zároveň po novom drží rekord v najvyššej dosiahnutej rýchlosti na bežnej komunikácii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia