Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 21:12
Čas čítania 2:20
Dominik Vetrák

Takto vyzerá menu v PlayStation 5. Bude rýchle, prehľadné a hry spustíš behom pár sekúnd

TECH PS5
Uložiť Uložené

PlayStation ukázalo User Interface pre svoju plánovanú konzolu PS5.

PlayStation pomaly začína propagovať PlayStation 5 plnými dúškami. Dostávame nové informácie o hrách, samotnom systéme či vzhľade a funkcionalitách konzoly. Nedávno sme sa dozvedeli, že si na PS5 zahráš viac ako 99% všetkých hier z PS4 (nefunguje len pár výnimiek, viď zoznam).

Odporúčané
Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? 10. augusta 2020, 12:03

Dnes nám zase firma Sony konečne ukázala, ako bude vyzerať UI (User Interface) a teda užívateľské rozhranie v konzole. Laicky povedané, ide o menu, v ktorom budeme spúšťať všetky hry a aplikácie v konzole. UI pre Xbox Series X/S poznáme už niekoľko mesiacov, a tak už hráči netrpezlivo očakávali, ako bude vyzerať to pre PS5. Po dnešnom videu môžeme prehlásiť, že sme s ním spokojní. 

Dizajn sa podľa nás podaril. Jediná vec, ktorú by sme si zatiaľ želali pozmeniť, je veľkosť kariet s hrami (logo hier) v menu, ktoré je značne menšie než bolo pri PS4. Skvelou správou je zahrnutie PlayStation Store priamo do systému. Nepôjde tak o samostatnú aplikáciu s vlastným načítavaním ako na PS4. Záhadou ostáva, nakoľko bude plynulé, prehľadné a či si konečne budeme môcť pridať hry do zoznamu prianí (Wishlist).

Na viaceré z týchto otázok nám odpovedia až recenzie samotného hardware-u, no sme presvedčení, že PlayStation ani Xbox to neodflákli a s novým systémom budeme nadmieru spokojní. 

Systém PS5 oplýva viacero novinkami. Jednou z nich je Control Centre. V ňom si môžeš pozrieť, aké aktivity ťa čakajú v jednotlivých hrách (môžeš si vybrať špecifické výzvy či splnenie požiadaviek na získanie trofejí). V Control Centre sa môžeš spojiť aj s ďalšími priateľmi, ktorí hrajú hru. 

Späť
Zdieľať
Diskusia