Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 17:03
Čas čítania 1:36
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Cora ho nepoznala, no z ničoho nič ho dobodala na pláži plnej ľudí. Namotaj sa skvelým krimi seriálom Sinner

FILMY A SERIÁLY SINNER
Uložiť Uložené

3. série seriálu Sinner sú dostupné na Netflixe.

Sinner je pôvodne seriál od stanice USA Network, ktorý všade po svete distribuuje Netflix. Malo ísť o 8-dielnu minisériu podľa rovnomenného knižného diela. Úspech seriálu bol však taký markantný, že sa producenti rozhodli natočiť aj ďalšie série. Druhej a tretej sme sa dočkali v rokoch 2018, respektíve 2020. Každá jedna séria zachytáva celkom iný prípad. Centrom každého z príbehov je detektív Harry Ambrose (Bill Pullman). 

Odporúčané
Aké filmy natáčajú 10 najlepší režiséri súčasnosti? Aké filmy natáčajú 10 najlepší režiséri súčasnosti? 21. septembra 2020, 12:10

V prvej sérii rieši celkom bizarný prípad. Cora Tannetti (Jessica Biel) je šťastne vydatá žena s dieťaťom, ktoré nadovšetko miluje. Jedného dňa však na pláži spraví čosi nepochopiteľné. Postaví sa a škrabkou na zemiaky dobodá muža, ktorý si púšťa hlasnú hudbu. Sama je v šoku a nedokáže vysvetliť, prečo to urobila.

Ak si Sinner videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile seriálu.

Tvrdí, že ho nikdy v živote nestretla, no a polícia s prokurátorom sa v prípade ďalej vŕtať nechcú. Nakoniec, majú jej priznanie a desiatky očitých svedkov. Lenže detektív Harry Ambrose v tom vidí niečo viac, a tak sa rozhodne zistiť, čo stojí za jej nevysvetliteľným správaním. 

Následne ťa čaká skvelý krimi prípad plný odhaľovania minulosti a prekvapivých zvratov. Tešiť sa môžeš na skvelé herecké výkony, mysterióznu atmosféru a vynikajúci záver. Niektoré epizódy sú síce zbytočne natiahnuté, no nakoniec za to budeš rád, keďže si postavy obľúbiš (hlavne detektíva Harryho Ambrosea). 

Ide o seriál vyzdvihujúci netradičné, niekedy protizákonné, no funkčné a old school policajné metódy, ktoré pomáhajú potrestať vinníkov, ochrániť obete a vyriešiť prípady. Ambrose je zo starej školy, ktorá prípady chcela vyriešiť, nie ich len rýchlo zmiesť zo stola v prospech lepších čísiel „vyriešených“ prípadov. 

Osobne ma bavila aj druhá séria, v ktorej Jessicu Biel vystriedala Carrie Coon a jej „kult“ nezvyčajných ľudí. Aj v tomto prípade zisťujeme o prípade vraždy viac až s ďalšími epizódami, pričom sa hlbšie ponárame do minulosti a charakteru Harryho Ambrosea. V tretej sérii sa trochu odkloníme od krimi zápletky, keď sledujeme psychologický prerod učiteľa v nevraživého človeka spochybňujúceho význam života a jeho hodnotu.

3. séria ide ďaleko viac do hĺbky detektíva Ambrosea aj hlavného „záporáka“ Jamieho Burnsa (skvelý Matt Bomer). Bavila ma o čosi menej ako prvé dve série, ale stále som si ju nesmierne užil. Nehovoriac o tom, že zo všetkých 3 sérií mala najlepší záver.

Sinner je skvelým, no nenápadným krimi seriálom so sympatickými postavami a zaujímavými kriminálnymi prípadmi, ktoré ťa dokážu prekvapiť. Ak si podobné žánre užívaš, rozhodne mu daj šancu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia