Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2020 o 20:11
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Stádo slonov sa musí brodiť skládkou odpadkov, ktorá im zabrala životný priestor. Smutné fotky podčiarkuje aj viacero úmrtí

NEWS
Uložiť Uložené

Na Srí Lanke v posledných mesiacoch kvôli skládke zomrelo niekoľko slonov.

Na Srí Lanke musia najnovšie s rozsiahlymi skládkami bojovať aj slony. V sérii emotívnych fotografií na situáciu upozornil fotograf Tharmaplan Tilaxan, ktorý spozornel, keď prechádzal úsekom krajiny, kde sa skládka z okraja mesta presunula priamo do životného priestoru slonov, upozorňujú TV Noviny.

Namiesto toho, aby sa slony skládky zľakli, veľmi rýchlo pochopili, že v odpadkoch môžu naraziť na vhodnú potravu, a tak sa každý deň stádo približne 40 slonov prechádza po horách odpadkov a vyhľadáva zvyšky, ktoré tam ľudia zanechali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený T. Tilaxan | photographer (@t.tilaxan),

Ochranári, rovnako ako aj fotograf Tilaxan upozorňujú na to, že skládka nielenže zasahuje do prirodzeného prostredia slonov, ale predstavuje pre nich aj obrovské zdravotné riziko. Obyvateľov na východe Srí Lanky nezaujíma, čo na skládku vyhodia, a tak slony z času na čas skonzumujú toxický odpad a spôsobia si zdravotné ťažkosti.

Odporúčané
Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri 2. októbra 2020 o 7:45

Situácia dokonca prerástla do takej neznesiteľnej miery, že v tejto oblasti za posledné mesiace zomrelo až šesť slonov následkom stravovania sa z vyhodených odpadkov. Ľudská potrava pritom slony viac motivuje, aby sa presunuli bližšie k ľudským obydliam a hľadali potravu aj tam. A plot, ktorý postavili okolo skládky, kvôli sile hladného stáda dlho nevydržal.

Domov
Zdieľať
Diskusia