Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2020, 19:43
Čas čítania 0:52
Adel Ghannam

Svat Moniky Jankovskej a expolicajt NAKA idú do väzby pre kauzu Fatima

NEWS
Uložiť Uložené

Obvinení mali navádzať svedka v kauze Fatima na krivú výpoveď. Do väzby idú, aby neovplyvňovali svedkov.

 Svat Moniky Jankovskej Peter Vasko a expolicajt NAKA Milan Žáčik idú do väzby v súvislosti s novými obvineniami v kauze trenčianskeho baru Fatima. Obvinená advokátka Anna Žedényiová zostáva na slobode pod dohľadom probačného úradníka. Rozhodol o tom senát Krajského súdu v Trnave. Informácie priniesol portál TVnoviny.sk

Podnik Fatima  je súčasťou dlhoročného sporu medzi skupinou okolo bývalej štátnej tajomníčky a sudkyne Moniky Jankovskej a trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka. 

Odporúčané
Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť 20. septembra 2020, 12:28

Senát poslal Vaska aj Žáčika do útekovej a tzv. kolúznej väzby. Tá slúži na to, aby nemohli ovplyvňovať svedkov. O väzbe rozhodoval Krajský súd v Trnave napriek tomu, že sa skutok stal v Trenčíne, vzhľadom na to, že Monika Jankovská v Trenčíne ako sudkyňa pôsobila. Najvyšší súd SR preto vyhovel požiadavke, aby sa v prípade zmenila miestna príslušnosť.

Vyšetrovateľ NAKA Peter Juhás, ktorý okrem iného obvinil aj Mariana Kočnera z vraždy novinára Jána Kuciaka, obvinil päticu ľudí z trestných činov marenia spravodlivosti, krivej výpovede a krivej prísahy. Toho sa mali dopustiť, keď mali ovplyvňovať svedka Michala Vidu, aby zmenil v kauze Fatima svoju výpoveď.


Dokazovať to má aj komunikácia cez aplikáciu Threema, v ktorej Monika Jankovská informovala Mariana Kočnera o tom, ako zmení svoju výpoveď. Monika Jankovská vo väzení už takmer dva týždne drží hladovku. Dostala sa tam v rámci v korupčnej kauzy Búrka. V tej je obvinený z podplácania aj samotný Marian Kočner.

Domov
Zdieľať
Diskusia