Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2020, 11:44
Čas čítania 0:39
Matej Krajčovič

Informácie o koronavíruse v jednotlivých krajinách už nájdeš aj v Google Mapách. Tie označia nabezpečné regióny

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Dáta budú vyhodnocujú podľa 7-denného priemeru nových nakazených na 100-tisíc obyvateľov.

S koronavírusom sa snažia bojovať aj také veľké firmy, ako je Apple Google. Obe sa spojili a do svojich operačných systémov pre mobili pridali funkciu, ktorá prostredníctvom Bluetooth v tvojom mobile rozpozná, či si bol v dlhšom kontakte s osobou, u ktorej neskôr COVID-19 potvrdili. 

Kým v susednej Českej republike na tejto platforme funguje aplikácia eRouška, u nás funkciu nevyužiješ, pretože štát nič podobné nespojazdnil.  

Google však pripravuje aj ďalšiu novinku, informuje XDA-Developers. V mimoriadne obľúbených Google Mapách by si okrem mapového a satelitného pohľadu mal čoskoro vidieť ďalšiu vrstvu, ktorá bude znázorňovať pandemické trendy jednotlivých regiónov. 

Oblasti, kde pribúda extrémne veľa prípadov každý deň a mal by si sa im radšej vyhnúť, budú červené. 

Funkcia by podľa Googlu mala fungovať prakticky celosvetovo, vo všetkých 220 krajinách, ktoré Google Mapy podporujú. Dáta Google totiž už teraz automaticky zbiera priamo od oficiálnych zdrojov, respektíve z Univerzity Johna Hopkinsa. Uvidíš ich, aj keď do vyhľadávača napíšeš napríklad „koronavírus Slovensko“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia