Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 6:43
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Legendárnu korunu Notoriousa B.I.G. vydražili za 600-tisíc dolárov. Biggie plastovú repliku vlastnoručne podpísal

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Biggie sa v tejto korune odfotil na titulke rapového magazínu len pár dni pred svojou smrťou. Teraz repliku vydražili za dvojnásobok očakávanej hodnoty.

Plastová replika vzácnej koruny, v ktorej sa legendárny raper Notorious B.I.G. vyfotil na titulku magazínu Rap Pages tesne pred smrťou, sa predala v dražbe za takmer 600-tisíc dolárov. Pôvodne odborníci očakávali, že sa predá za maximálne polovicu z tejto čiastky, informuje Complex.

Koruna je odkazom na rok 1997, keď vznikla legendárna fotografia pred červeným pozadím, ktorej autorom je fotograf Barron Claiborne. Koruna má reflektovať postavenie Biggieho v rapovom priemysle, ktorý bol v tom čase vo veľkom rozmachu. Cena pravdepodobne narástla aj vďaka tomu, že napodobenina zlatej koruny nesie aj vlastnoručné podpisy Biggieho a Claibornea a dátum, kedy fotenie prebehlo. 

„Myslím si, že táto koruna je jednou z najcharakteristickejších symbolov hiphopu a kultúry 20. storočia. Každý na svete na prvý pohľad rozozná túto korunu. Vidíte ju na tričkách, na šálkach na kávu aj sviečkach. Je to obrovské,“ okomentovala korunu akučná špecialistka Cassandra Hatton.

Odporúčané
Tupac a Biggie sú legendami len preto, že zomreli. Som lepší ako oni, vyhlásil Kodak Black Tupac a Biggie sú legendami len preto, že zomreli. Som lepší ako oni, vyhlásil Kodak Black 23. marca 2019, 0:57

Aukčná spoločnosť Sotheby's prvýkrát zorganizovala aukciu, na ktorej predávali výhradne predmety súvisiace s hip-hopovou kultúrou. Okrem Biggieho koruny pre kráľa New Yorku sa za 60-tisíc vydražili listy 2Paca zo strednej školy. Za 20-tisíc vydražili aj diamantovú pásku cez okom ktorú nosil Slick Rick.

Domov
Zdieľať
Diskusia