Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2020, 12:19
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

V Nemecku zorganizujú koncert pre 4-tisíc ľudí, aby zistili, aké riziko predstavujú pre šírenie Covid-19 kultúrne podujatia

NEWS
Uložiť Uložené

Pri vstupe všetkým zmerajú teplotu, každý bude musieť mať vysokoúčinný respirátor FFP2 a pohyb bude sledovať špeciálne zariadenie.

Kultúra na celom svete v súčasnosti dostáva poriadne zabrať, keďže epidemiológovia prirodzene najprv rušia udalosti s veľkým počtom ľudí, až potom zavádzajú ďalšie opatrenia v snahe zamedziť šírenie Covid-19. 

Aj preto sa vedci z univerzitnej kliniky v nemeckom Halle rozhodli na praktickom experimente otestovať, čo sa deje na kultúrnej interiérovej udalosti, ktorú navštívi 4-tisíc ľudí. Výskumníci chystajú sériu troch koncertov, na ktorých vystúpi populárny spevák Tim Bendzko. Cieľom je zistiť, ako sa ľudia na takej udalosti chovajú, aké majú zvyky, akých povrchov sa dotýkajú, ako sa hýbu a aké najmenšie detaily treba brať do úvahy, ak ide o šírenie vírusov na koncertoch, informuje CNN

Domov
Zdieľať
Diskusia