Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2020, 15:23
Čas čítania 5:16
Miriam Rumanková

7 značiek tenisiek, ktoré dbajú na životné prostredie a na štýle im to neuberá

7 značiek tenisiek, ktoré dbajú na životné prostredie a na štýle im to neuberá
Zdroj: Instagram/Womsh
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK TRENDY
Uložiť Uložené

Poďme sa pozrieť na udržateľnú obuv, ktorá môže byť rovnako trendy ako známe značky aj bez toho, aby zbytočne zaťažovala planétu alebo vykorisťovala pracovníkov v krajinách tretieho sveta.

Tenisky si dlhodobo udržiavajú svoje čestné miesto ako základný kúsok v našej skrini, či už prší, svieti slnko alebo dokonca sneží. Majú schopnosť osviežiť akýkoľvek jednoduchý outfit a povýšiť ho na štýlový look. 

Na rozdiel od bežeckých tenisiek alebo topánok na cvičenie, sa trendy v každodennej obuvi pomerne rýchlo menia. Prešli sme si hitom masívnych Fila tenisiek, retro vzhľadom od Stana Smitha alebo nestarnúcimi Nike Air. Z dostupných informácií ale vieme, že tieto spoločnosti svojou výrobou často znečisťujú životné prostredie a za tvoje 100 eurové tenisky zaplatia svojim zamestnancom len drobné. Preto sme sa rozhodli ukázať ti 7 značiek tenisiek, ktoré nezaťažujú našu planétu, pričom im to vôbec neuberá na štýle.

1. NOVESTA 

Novesta je slovenská značka, ktorú založil známy obuvník Jan Antonín Baťa v Partizánskom, v roku 1939. Továreň uprostred Slovenska vytvára naozaj jedinečné a nadčasové dizajny obľúbené po celom svete. Okrem kvalitného dizajnu však môžeme hovoriť aj o postoji k výrobe s najvyššími environmentálnymi štandardmi. 

Odporúčané
TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose 24. apríla 2024, 15:30

Medzi využívané materiály umožňujúce vyrábať ekologickú a nezávadnú obuv patrí ľan, prírodný kaučuk a 100% bavlna, ktoré sú certifikované. Ikonickým modelom Novesty je bez pochýb ich STAR MASTER, kde nájdeš charakteristický  gumový odtlačok, ktorý si nesie vlastnú ochrannú známku. Môžeme byť hrdí na tradíciu a odkaz tejto ručne vyrábanej obuvi.

Cena: 59 € - 179 €

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novesta (@novesta) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novesta (@novesta) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novesta (@novesta) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novesta (@novesta) on

2. Veja 

Francúzsky projekt s názvom Veja vznikol v roku 2005, ako nápaditá iniciatíva, že aj veci v módnom priemysle sa dajú robiť iným spôsobom. Produkty vznikajú v Brazílii odkiaľ pochádza aj materiál potrebný na vyhotovenie tejto minimalistickej obuvi. Počas pätnástich rokov existencie značky vzniklo 25 nadčasových modelov, ktoré ako sami zakladatelia hovoria, budeš pyšne nosiť aj o 10 rokov.

Veja podporuje hlavne malých farmárov a ročne odkúpi organickú bavlnu v priemere od 320 rodín zo severovýchodu Brazílie. Týmto spôsobom prispievajú k rozvoju daného regiónu a stabilizácií hospodárstva.

Odporúčané
Vyber si nové tenisky na jar. Toto sú TOP siluety s cenou do 100 eur s logom Asics, Puma, Adidas či New Balance    Vyber si nové tenisky na jar. Toto sú TOP siluety s cenou do 100 eur s logom Asics, Puma, Adidas či New Balance 10. apríla 2024, 14:30

Zaujímavosťou je, že Veja sa vyvíja spôsobom „no ads“ čo znamená, že si neplatia žiadne reklamy, neinvestujú do marketingu alebo influencerov. Zastávajú názor, že až 70% ceny iných tenisiek stojí na cene reklamy a teda, aj keď sú náklady na výrobu Veja tenisiek vyššie, tak takýmto spôsobom si ich môžu dovoliť predávať za rovnakú cenu, ako konkurencia.

Cena: 80 € - 165 €

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VEJA (@veja) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VEJA (@veja) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VEJA (@veja) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VEJA (@veja) on

Odporúčané
Štýlové tenisky, v ktorých rozhodne zaboduješ a nerozplačú tvoju peňaženku Štýlové tenisky, v ktorých rozhodne zaboduješ a nerozplačú tvoju peňaženku 11. marca 2019, 9:30

3. flamingoslife

Ďalšia veľmi ambiciózna značka vznikla v slnečnom Španielsku. Flamingos life verí, že pomocou ich tenisiek pomôžu vytvoriť omnoho ekologickejšie prostredie a zároveň dokážu byť samotným riešením v niekoľkých globálnych problémoch. Pri kúpe páru z tejto dielne neprídeš len k novým teniskám, ale staneš sa súčasťou ekologického aktivizmu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 87057 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa dá využiť pri výrobe tenisiek šupka z jablka,
  • Spoznáš parádne tenisky na behanie, do ktorých nemusíš nosiť ponožky,
  • Čo sa dá pri výrobe tenisiek použiť namiesto ropy,
  • Aj to, ako z použitých tenisiek vyrábajú v Taliansku detské ihriská. 
Domov
Zdieľať
Diskusia