Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2020, 10:44
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Rasistickí fanúšikovia futbalového Slovana vyvesili transparent White Lives Matter, nikto ich nenapomenul

NEWS
Uložiť Uložené

Ide o reakciu na hnutie Black Lives Matter, ktoré je symbolom rasisticky motivovaného útoku policajta na Afroameričana Georgea Floyda.

Ultras ŠK Slovan Bratislava si na zápas 4. kola nadstavby Fortuna ligy priniesli obrovský rasistický transparent „White Lives Matter,“ ktorý má byť reakciu na aktuálne dianie v Spojených štátoch kvôli iniciatíve „Black Lives Matter.“ Práve tá sa snaží už sedem rokov upozorniť na problematiku rasizmu, ešte viac však začala rezonovať po smrti Afroameričana Georga Floyda, ktorý zahynul po brutálnom zásahu polície. 

Frázu  „White Lives Matter“  od roku 2015 využívajú za veľkou mlákou prevažne rasistické skupiny na zľahčovanie situácie týkajúcej sa rasistických útokov. 

Odporúčané
Ego reaguje na Kotlebu: Chcel by som vás slušne požiadať, či by sme my gádžovci neskúsili nepoužívať slovo Ci*áni Ego reaguje na Kotlebu: Chcel by som vás slušne požiadať, či by sme my gádžovci neskúsili nepoužívať slovo Ci*áni 10. júna 2020, 8:11

Priaznivci futbalového Slovana sa v podobnom svetle ukázali aj v minulosti, keď napríklad schvaľovali transparentom Devínsky masaker. Neskôr gratulovali k meninám Adolfovi Hitlerovi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia