Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2020, 8:35
Čas čítania 0:57
Daniel Mikolášik

Aktuálna podoba koronavírusu je ešte viac nákazlivá, ako tá spred pár mesiacov, tvrdia vedci

NEWS
Uložiť Uložené

Koronavírus sa vraj vyvinul a prešiel mutáciou.

Je to už viac ako 7 mesiacov, odkedy začali jednotlivé krajiny sveta čeliť ochoreniu koronavírusu, avšak vedci tvrdia, že jeho mutácii je viac. Ten, ktorý teraz dominuje sa vraj niektorými vlastnosťami líši od toho, ktorý sa objavil v čínskom Wu-chane ešte v roku 2019.

Odporúčané
Orava môže byť novým ohniskom nákazy na Slovensku. Najviac nových prípadov je z Tvrdošína a Námestova Orava môže byť novým ohniskom nákazy na Slovensku. Najviac nových prípadov je z Tvrdošína a Námestova 4. júla 2020, 9:55

Odborníci v štúdii uverejnenej vo vedeckom časopise Cell tvrdia, že aktuálna podoba ochorenia SARS-CoV-2 je ešte viac nákazlivá, ako tá spred pár mesiacov. Vírus sa vraj vyvinul, mierne modifikoval a neustále mutuje. Vedci z laboratória Los Alamos National Laboratory vo Washingtone D.C. majú za to, že aktuálna obmena vírusu ľahšie preniká do ľudských buniek.

Domov
Zdieľať
Diskusia