Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2020, 10:04
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Prvý futbalový zápas po uvoľnení opatrení odohrali v Dunajskej Strede: Fanúšikom chýbali rúška a sedeli si, ako sa im zachcelo

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prvé masové športové podujatie od uvoľnenia opatrení akoby ľuďom vymazalo z pamäti, že pandémia ešte neskončila.

V stredu sa konal zápas futbalovej Fortuna ligy, v ktorom Slovan zdolal DAC Dunajskú Stredu 3:1. Išlo o prvú akciu s masovou účasťou ľudí po ďalšom uvoľnení opatrení. Podľa Denníka N hlásateľ oznámil prítomnosť 6120 divákov, čomu sa potešili najmä hráči oboch tímov. Fanúšikovia však nedodržiavali povinné opatrenia proti koronavírusu a ohrozili tak každého na štadióne, ale aj ľudí, ku ktorým sa po zápase vrátili domov.

Prvý futbalový zápas po uvoľnení opatrení odohrali v Dunajskej Strede: Fanúšikom chýbali rúška a sedeli si, ako sa im zachcelo
Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Opatrenia odignorovali, ustrážiť to vraj mali usporiadatelia

Zápas, ktorý sa mal najskôr odohrať ešte pred uvoľnením opatrení, napokon presunuli. Vďaka tomu mali hráči konečne podporu fanúšikov aj naživo a atmosféra pripomínala život pred pandémiou. Od 1. júla platí, že štadióny môžu byť plné až do polovice svojej kapacity. Podmienkou je povinné nosenie rúška počas celého zápasu a šachovnicové sedenie. 

Diváci však toto nariadenie ignorovali. Hoci im chýbali rúška, nešťastne typické nadávky na Maďarov a Slovákov na prvom „pokoronovom“ zápase podľa Denníka N ani zďaleka nechýbali. Väčšina ľudí odstup pri sedení nedodržala. „Je na usporiadateľoch, aby to ustrážili,“ povedal pre Nko Krisztián Nagy, manažér pre vonkajšie vzťahy DAC Dunajská Streda.

Prvý futbalový zápas po uvoľnení opatrení odohrali v Dunajskej Strede: Fanúšikom chýbali rúška a sedeli si, ako sa im zachcelo
Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Výnimku pri šachovnicovom sedení mali len ľudia zo spoločnej domácnosti. Následkom toho si niektorí ľudia s permanentkou nemohli sadnúť na miesto, ktoré si pôvodne kúpili. Podľa Nagyových slov rúška ľuďom odporúčali, boli však povinné a na toto upozorňovalo niekoľko oznamov pri vstupe na štadión či na oficiálnom webe klubu.

Slovan v tejto sezóne ešte čakajú tri domáce zápasy: proti Michalovciam, Trnave a vo finále Slovnaft Cupu proti Ružomberku. Bratislavský tím je už istým majstrom, do predkola Európskej ligy sa už prebojovala aj Dunajská Streda.

Domov
Zdieľať
Diskusia