Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2020, 8:30
Čas čítania 0:30
Daniel Mikolášik

Vo veku 80 rokov zomrel Joel Schumacher, režisér Batmanových filmov

NEWS BATMAN
Uložiť Uložené

Preslávil sa filmami ako Batman navždy, Batman a Robin či Voľný pád s Michaelom Douglasom.

Uznávaný americký filmový režisér, scenárista a producent Joel Schumacher zomrel vo veku 80 rokov. Po roku liečby podľahol rakovine, informuje BBC.

Hollywoodska hviezda má za sebou mnohé kultové snímky predovšetkým z 80. a 90. rokov minulého storočia. Preslávil sa filmami ako Batman navždy (1995), Batman a Robin (1997) či Voľný pád (1993) s Michaelom Douglasom.

Odporúčané
Batman Roberta Pattinsona bude v Gothame pôsobiť už dlhšie. Ďalšiu smrť Waynovcov a zrod hrdinu zrejme neuvidíme Batman Roberta Pattinsona bude v Gothame pôsobiť už dlhšie. Ďalšiu smrť Waynovcov a zrod hrdinu zrejme neuvidíme 11. apríla 2020, 11:05

Režisér sa narodil 29. augusta 1939 v New Yorku. Jeho matka bola Švédka a otec pochádzal z amerického štátu Tennessee. Kariéru začal ako módny návrhár. Neskôr sa začal zaujímať o kinematografiu a podieľal sa na tvorbe kostýmov do filmov ako Spáč či Interiéry, do ktorých ho dokonca prizval legendárny Woody Allen.

Domov
Zdieľať
Diskusia