Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2020, 21:18
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Aerolinka začala znovu lietať do Talianska. Vo vzduchu zistila, že letisko na Sardínii je stále zatvorené a vrátila sa naspäť

NEWS LIETADLO
Uložiť Uložené

Zmätok na štátnej a regionálnej úrovni spôsobil úsmevný incident.

Úsmevný incident sa odohral na palube lietadla nemeckej spoločnosti Eurowings. Jej piloti vzlietli z mesta Dusseldorf a smerovali na sardínske letisko Olbia Airport ležiace v Taliansku, informuje CNN.

Odporúčané
Modul kozmickej lode Crew Dragon sa úspešne pripojil k ISS Modul kozmickej lode Crew Dragon sa úspešne pripojil k ISS 31. mája 2020, 16:48

Let s označením EW9844 vyštartoval 23. mája a aj keď išlo o lietadlo Airbus A320 s kapacitou viac ako 150 pasažierov, na palube sa nachádzali iba dvaja cestujúci.

Všetci sa spoliehali na to, že rozhodnutie talianskeho ministerstva o znovuotvorení letiska v Olbii od 17. mája zostáva v platnosti, ale v rámci komunikácie medzi leteckou spoločnosťou a talianskymi úradmi pozabudli na to, že v rovnaký deň regionálne úrady na Sardínii nariadenie ministerstva zrušili a letisko ponechali zatvorené až do 2. júna.

Aerolinka začala znovu lietať do Talianska. Vo vzduchu zistila, že letisko na Sardínii je stále zatvorené a vrátila sa naspäť
Zdroj: Juke Schweizer/Wikimedia Commons

Vtipný moment tak nastal až vo chvíli, keď let EW9844 vletel do sardínskeho leteckého priestoru a tamojší dispečeri mu oznámili, že letisko nie je v prevádzke.

Eurowings však dostali šancu pristáť v sardínskom meste Cagliari, čo odmietli a vrátili sa naspäť do Dusseldorfu. Obaja cestujúci na palube dostali možnosť bezplatne si vymeniť letenky, ale na tento zážitok zrejme nikdy nezabudnú.

Domov
Zdieľať
Diskusia