Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2020, 18:41
Čas čítania 1:25
Adam Novosad

Dvojnásobná životná úroveň, Erasmus či Schengen. V tento deň pred 16 rokmi sme vstúpili do Európskej únie

NEWS EURÓPSKA ÚNIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dnes si pripomíname 16. výročie vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie.

Slovenská republika vstúpila pred 16 rokmi do Európskej únie. Aj keď si toto výročie nemôžeme pripomenúť na žiadnom zhromaždení, pretože nás stále ohrozuje pandémia koronavírusu, niektorí slovenskí politici na jednu z najdôležitejších udalostí našej histórie nezabudli.

Na profile predsedu vlády Igora Matoviča sa komentár o dnešnom výročí zatiaľ neobjavil, zato prezidentka Zuzana Čaputová si vstup do Európskej únie pripomenula statusom. Prezidentka pripomenula, že vstupu do Únie predchádzalo referendum, v ktorom Slováci rozhodli, že sa chcú stať súčasťou veľkej európskej rodiny.

 

Pred 16 rokmi sme po úspešnom referende vstúpili do Európskej únie a bolo to správne rozhodnutie občanov Slovenska....

Posted by Zuzana Čaputová on Friday, May 1, 2020

Našej hlave štátu sa nepozdávalo, akým smerom sa vyvíjalo naše zahranično-politické smerovanie v posledných rokoch, keď sa názory a prejavy jednotlivých ústavných činiteľov často rozchádzali a zostávali naštrbené. Čaputová skonštatovala, že v čase pandémie koronavírusu si musíme Európsku úniu vážiť viac ako zvyčajne, pretože bez nej a našich partnerov a spojencov by sme si sami neporadili.

Domov
Zdieľať
Diskusia