Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 15:15
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Súkromné slovenské laboratórium Alpha medical má skoro 2000 profesionálnych testov, ďalšie priebežne dopĺňa. Ponúka ich štátu

NEWS
Uložiť Uložené

Súkromník tvrdí, že ma skoro 2000 kompletných setov na testovanie koronavírusu, čo by mohlo Slovensko zachrániť v najhoršom.

Spoločnosť Alpha medical má aktuálne k dispozícii skoro 2000 kompletných setov na testovanie koronavírusu. Ďalšie testy objednáva na rozdiel od štátu priebežne. „Väčšia časť kapacity vie byť okamžite k dispozícii štátu, časť sa môže využiť pre preventívne testovanie. Kapacity sú priebežne dopĺňané,“ tvrdí spoločnosť podľa Denníka N.

Generálny riaditeľ Alpha medical Peter Lednický tvrdí, že je spoločnosť pripravená testovať až 350 vzoriek denne, ak to bude nevyhnutné. Zatiaľ majú  súkromné laboratória zákaz testovať.„Mám dobrú správu aj pre pána ministra Krajčího a pre celé Slovensko, že máme aj potrebné materiálne vybavenie a zabezpečujeme ďalšiu dodávku,“ odkázal Lednický. 

Domov
Zdieľať
Diskusia