Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2020, 16:54
Čas čítania 2:45
Dominik Vetrák

Recenzia: The Outsider

FILMY A SERIÁLY THE OUTSIDER
Uložiť Uložené

Oplatí sa vidieť novú seriálovú novinku od HBO?

The Outsider je mysteriózny krimi seriál z dielne HBO podľa úspešného románu Stephena Kinga. Dej sleduje 50-ročného detektíva Ralpha (Ben Mendelsohn), ktorý vyšetruje prípad zavraždeného 11-ročného chlapca Frankieho Petersona po tom, čo jeho telo našli pohodené v lese. Prácu mu sťažuje skutočnosť, že ešte len pred nedávnom musel pochovať svojho vlastného syna.

Po niekoľkých dňoch sa dopracujú k nesporným dôkazom. Zabil ho tréner detského baseballového tímu Terry Maitland (Jason Bateman). Zatknú ho proti protokolu, počas baseballového zápasu, a to pred zrakmi celej komunity. Ralph tak tejto rodine kompletne zničil život, no myslel si, že na to má právo, dôkazy totiž akýkoľvek omyl vylúčili. Pár hodín po zatknutí sa ale začínajú vynárať ďalšie fakty, ktoré túto verziu spochybňujú.

Hlavný podozrivý Terry sa totiž podľa svedkov aj kamerových záznamov nachádzal 70 míľ od miesta vraždy. Ako je teda možné, že sa jeho DNA objavilo vo vozidle, ktoré nikdy nevidel? Ako je možné, že ho v deň vraždy množstvo svedkov videlo práve v okolí miesta činu a ako je možné, aby bol ten istý človek na dvoch miestach súčasne?

Recenzia: The Outsider
Zdroj: HBO

Seriál ti odpovie na všetky otázky, no počkáš si na ne príliš dlho. Po prvých dvoch epizódach (režíroval ich Jason Bateman) sme mali dojem, že sa pozeráme na najlepší mysteriózny krimi seriál od čias prvej série True Detective. Nadšenie však rýchlo vyprchalo a nastúpil pocit otrávenia a nudy. Seriál sa totiž dlho nikam nehýbal. Predstavil síce nové postavy, z ktorých najviac vynikla Holly Gibney (skvelá Cinthia Erivo), no následne to už išlo dolu vodou. 

Holly je zo začiatku zaujímavá a do deja prinesie čerstvý závan, no aj toho sa divák časom preje. Seriál sa následne vráti k tomu, čo robí najčastejšie – točí sa v kruhu. Aj malé zistenia posúvajúce dej dopredu prichádzajú len zriedkakedy. V ďalších epizódach sa takmer nič dôležité nedeje a ja by som bol veľmi prekvapený, keby si niekto dokázal spomenúť, čo sa v nich vlastne stalo.

Tvorcovia stopáž častokrát vypĺňajú zbytočnou vatou a rozťahujú seriál až tak, že sa stane stereotypným a jeho postavy nemajú o čom hovoriť. Laicky povedané, The Outsider je roztiahnutý ako sopeľ. Z celej minisérie mohli vystrihnúť 3 hodiny a diváci by si to asi ani nevšimli. Ideálny by bol formát 6-7 epizód, nie desiatich. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia