Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2020, 16:20
Čas čítania 3:14
Dominik Vetrák

Recenzia: 1917

Recenzia: 1917
FILMY A SERIÁLY 1917 FILMY 2020
Uložiť Uložené

Najnovší vojnový film nemá chybu.

1917 získal 3 Oscarov za mix zvuku, kameru a vizuálne efekty. Je teda jasné, že tieto 3 aspekty snímky sú na špičkovej úrovni. Prvý film režiséra Sama Mendesa po 4 rokoch (naposledy Spectre) hovorí príbeh z roku 1917, keď Európu strašili hrôzy prvej svetovej vojny. 

Film má dve hodiny a prežijeme počas nich cestu dvoch vojakov. Slobodníkov Schofielda (George MacKay) a Blakea (Dean-Charles Chapman) vyšlú na niekoľkomíľové dobrodružstvo naprieč nepriateľskými líniami s jasným cieľom – doručiť 2. pluku rozkaz stiahnuť plánovaný útok. Ak sa im to nepodarí, ich veliteľ, plukovník Mackenzie pošle 1600 vojakov do pasce, ktorú pripravili Nemci. 

Blake a Schofield natrafia na celý rad problémov, nepriateľských vojakov a prekážok. Či sa im podarí správu doručiť a predísť tak masakru, to sa dozvieš v kine. Mal by si ho totiž navštíviť. 1917 je jedným z najlepších vojnových filmov histórie. Hneď na začiatku treba povedať, že nejde o tradičný vojnový blockbuster. Nedočkáš sa súbojov tankov, náletov nepriateľských lietadiel či obrovských vojnových scén.

Recenzia: 1917
Zdroj: Universal/DreamWorks

1917 je iným filmom. A aj keď som to vedel od začiatku, predsa len mi chýbala nejaká epická vojnová scéna, ktorá by ma ohromila (asi ako to dokázal Spielbergov Ryan). To je však jediná výčitka, ktorú si viem vybaviť, a aj tá je subjektívna. Novinka Sama Mendesa totiž takéto scény vo svojej podstate nepotrebuje a stavia na niečom inom.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia