Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 16:59
Čas čítania 5:21
Peter Hlavička

Vetements, Louis Vuitton, Dior, Sacai a ďalšie luxusné značky nám ukázali svoju predstavu pánskej módy na sezónu jeseň/zima 2020

Vetements, Louis Vuitton, Dior, Sacai a ďalšie luxusné značky nám ukázali svoju predstavu pánskej módy na sezónu jeseň/zima 2020
Zdroj: Eva Al Desnudo/Highsnobiety
MÓDA DIOR FASHION WEEK LOUIS VUITTON VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Vetements, Louis Vuitton, Dior, Sacai a desiatky ďalších luxusných značiek nám ukázali svoju predstavu pánskej módy na sezónu jeseň/zima 2020.

Hneď po tom, ako sa skončila posledná prehliadka na Fashion Weeku v Miláne začali ľudia baliť kufre a odleteli do Paríža. Od utorka, 14. januára, totiž v metropole Francúzska pokračoval kolotoč módnych prehliadok pánskej módy na sezónu jeseň/zima 2020 a na zozname zúčastnených boli okrem všetkých celebrít a známych raperov najmä tie najprestížnejšie módne domy z celého sveta.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Ktoré módne prehliadky zaujali najviac
  • Ktoré kúsky z módnych prehliadok budú v roku 2020 najpopulárnejšie
  • Ako sa podarilo značke Vetements ustáť odchod Demnu Gvasaliu

Falošný Snoop Dogg, Mike Tyson, Kate Moss alebo Angelina Jolie

Za aktuálny stav svetovej módy a popularizáciu štýlu normcore, na tej najvyššej úrovni, môže najmä Demna Gvasalia a jeho značka Vetements. Tá už od roku 2014 pravidelne menila pohľad na vysokú módu a svoje kolekcie stavala najmä na gýčových a verejnosťou opovrhovaných trendoch, o ktorých si nikto nemyslel, že by sa vôbec niekedy mohli dostať na prehliadkové móla. 

Demna však minulý rok šokoval svet správou o tom, že sa vzdáva pozície hlavného návrhára vo svojej značke a bude sa venovať už len kolekciám pre módny dom Balenciaga. Demnov brat Guram síce stále ostáva na pozícii riaditeľa a nezmenil sa ani tím, ktorý pracoval s Demnom ale všetci tušili, že bez najväčšej hviezdy značky nebude nová prehliadka až taká zaujímavá.

To najzaujímavejšie z Fashion Weeku v Paríži: Falošná Kate Moss, tašky do zákruty a Offset z Migos ako módny návrhár
Zdroj: @vetements_official/Instagram

Počiatočné obavy sa do určitej miery aj naplnili. Kolekcia jeseň/zima 2020 totiž recykluje viacero kúskov, ktoré sme už u značky Vetements mohli vidieť v predchádzajúcich sezónach ako napríklad obrovské puffer bundy, celokožené motorkárske outfity alebo čudné formálne oblečenie.

Odporúčané
To najlepšie (a najbizarnejšie) z pánskeho Fashion Weeku v Miláne: Svietiace bundy, antény v ušiach alebo fake Gucci To najlepšie (a najbizarnejšie) z pánskeho Fashion Weeku v Miláne: Svietiace bundy, antény v ušiach alebo fake Gucci 15. januára 2020, 13:04

Šou na parížskom Fashion Weeku však nebola úplným prepadákom a asi najviac pozornosti prilákala účasť celebrít ako Kate Moss, Angelina Jolie, Naomi CampbellMike Tyson alebo Snoop Dogg na prehliadkovom móle. Tí dokázali na pár sekúnd svojou vizážou oklamať mnohých ľudí, no pri bližšom pohľade bolo zrazu každému jasné, že kreatívny tím Vetements sa nechal inšpirovať niektorým z Instagramových účtov, publikujúcim fotky bežných ľudí, ktorí sa podobajú na známe celebrity.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 79601 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či sa dvojníci podobali na celebrity
  • S čím prišli v aktuálnej kolekcii návrhári ako Virgil Abloh alebo Kim Jones
  • Prečo bola prehliadka značky Dior taká nudná
  • Ktorý raper mal v Paríži premiéru svojej módnej kolekcie
Domov
Zdieľať
Diskusia