Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Twenty
7. februára 2020, 16:04
Čas čítania 2:15
Sponzorovaný obsah

Ako využiješ 20 minút navyše? Expl0ited ich minul vo veľkom štýle

Ako využiješ 20 minút navyše? Expl0ited ich minul vo veľkom štýle
REFRESHER
Uložiť Uložené

Poradíme ti činnosť, ktorá ti dá balans.

Každý z nás sa denne rozhoduje, ako využije 24 hodín, ktoré má. Keď si odpočítaš povinnosti a spánok, neostane ti veľa na beh, skate, hry a iné zmysluplné činnosti. Je prirodzené, že hľadáme hacky, ktorými z dňa vyžmýkame čo najviac. 

Čo by si robil, keby si v nabitom dni získal 20 minút navyše? Túto otázku dostal aj Expl0ited a ako sme už z jeho videí zvyknutí, extra 20 minút využil veľkolepo. O tom, že to bolo naozaj hektické  svedčia aj zábery, aké nevidíš každý deň. 

Každý má svoj štýl a Expl0 je príkladom toho, že naložiť s nazbieranou energiou môžeš naozaj originálne. Existujú však aj iné spôsoby. Poradíme ti ďalšie “20-minútovky”, pri ktorých sa zabavíš a spravíš aj niečo užitočné pre seba.

Objav nové miesto vo svojom meste

Nemusíš hneď odísť do inej krajiny, aby si objavil niečo nové. Môže to byť aj skatepark, vychytený stánok s jedlom, bizarný dom na predmestí alebo kopec, z ktorého je parádny výhľad na tvoje mesto. Vybočenie zo zabehnutých koľají ti odbúra stres. Budeš sa pozerať na svet z inej perspektívy. Tvoj mozog totiž v neznámom prostredí viac zapája zmysly, ktoré by inak ostali pasívne.

Niekoho deň má viac ako 24 hodín. Čo s časom navyše robí Expl0ited a čo s ním môžeš spraviť ty?
Zdroj: Unsplash

Nauč sa nový jazyk

S každým jazykom, ktorý sa naučíš sa ti rozširujú obzory. Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom je síce klišé, ale stále pravdivé.
A čo tak tento citát : „Limit môjho jazyka je limitom môjho sveta,“. 20 minút je dostatok času na konverzáciu s kamošom z inej krajiny. Alebo použi aplikáciou na rýchle učenie sa. V obchode s appkami ich nájdeš nespočet, niektoré z nich sú dokonca úplne zadarmo.

Pokor herný challenge

Ak hráš hry, ktoré poskytujú čo i len minimálnu slobodu v rozhodovaní o tom, ako dokončíš misiu alebo sú v otvorenom svete a dávajú ti úplnú voľnosť, môžeš si ich hranie užiť ešte viac, keď si vymyslíš 20-minútový challenge. Splň bláznivú úlohu v časovej tiesni, alebo jednoducho bojuj o prežitie. Ak hráš hry s kamarátmi, dajte si challenge navzájom. 

Niekoho deň má viac ako 24 hodín. Čo s časom navyše robí Expl0ited a čo s ním môžeš spraviť ty?
Zdroj: Unsplash

Staň sa Yes Manom

Povedz áno na veci, ktoré by si bežne odmietol. Pozri si so starými rodičmi jeden diel Hercula Poirota, nauč kamaráta, ktorý si robí vodičák zaparkovať 

na opustenom parkovisku. Spusti sa na lyžiach po neupravenej časti zjazdovky, ideálne s prilbou na hlave. :P

Niekoho deň má viac ako 24 hodín. Čo s časom navyše robí Expl0ited a čo s ním môžeš spraviť ty?
Zdroj: Yes Man

Ako získaš 20 minút navyše?

Ako vidíš, je naozaj veľa aktivít, ktorými vyplníš čas navyše. Ako si však predĺžiš deň o 20 minút? Môžeš používať plánovacie appky, klávesové skratky aj diár, ušetríš tak sekundy, no ak nemáš energiu, nikdy nebudeš efektívny. Ešte dôležitejšia je totiž strava. 

Čas ti pomôže získať tyčinka TWENTY. Je to maškrta aj zdravý snack, ktorý ti dá energiu, aby si mohol byť cez deň produktívnejší. Tyčinka ti zaženie hlad a únavu, stihneš s ňou spraviť viac za kratší čas. Ušetríš preto až 20 minút denne, ktoré môžeš stráviť naozaj ako len chceš. 

V jednej tyčinke TWENTY je okrem chutnej čokoládovej polev aj 20 gramov proteínov. Proteíny (bielkoviny) sú spolu so sacharidmi a tukmi základné živiny, ktoré dodávajú tvojmu telu energiu. Okrem budovania svalovej hmoty majú proteíny aj mnoho iných dôležitých funkcií. Udržujú správne pH krvi, prispievajú k tvorbe hormónov či k správnemu fungovaniu imunitného systému. 

Či už si vyberieš tyčinku s polevou bielej čokolády a čučoriedkami, alebo karamelovú s polevou z mliečnej čokolády, nasýtiš svoj žalúdok, ale nerozhádžeš si pritom jedálniček aj keď si v rysovačke. Čaká ťa chutný snack a 20 minút k dobru. 

Viac informácii a eshop nájdeš na www.twenty.zero.fit
Domov
Zdieľať
Diskusia