Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. januára 2020, 17:25
Čas čítania 1:44
Dominik Vetrák

Tip na seriál: The Outsider je mysterióznym nástupcom True Detective

Tip na seriál: The Outsider je mysterióznym nástupcom True Detective
Zdroj: hbo
FILMY A SERIÁLY THE OUTSIDER
Uložiť Uložené

HBO začalo vysielať úžasný mysteriózny seriál, ktorý si nechceš nechať ujsť.

V novembri minulého roka nám HBO prinieslo prvý trailer pre 10-dielnu minisériu The Outsider. Zaujalo nás herecké obsadenie, no ešte viac ťaživá atmosféra, mysteriózne prvky a pútavé postavy. Na seriál sme tak trochu zabudli, no internetová chvála z posledných dní nám ho pripomenula. Dali sme mu teda šancu a s čistým svedomím ho môžeme odporučiť každému fanúšikovi mysteriózna, sci-fi a krimi. 

Odporúčané
10 najočakávanejších pokračovaní obľúbených seriálov roka 2020 10 najočakávanejších pokračovaní obľúbených seriálov roka 2020 10. januára 2020, 11:00

Dej sleduje, ako 50-ročný detektív Ralph (Ben Mendelsohn) vyšetruje prípad zavraždeného 11-ročného chlapca Frankieho Petersona, ktorého telo našli pohodené v lese. Prácu mu sťažuje skutočnosť, že ešte len pred nedávnom musel pochovať svojho vlastného syna. Po niekoľkých dňoch sa dopracujú k nesporným dôkazom. Za jeho smrťou stál tréner detského baseballového tímu Terry Maitland (Jason Bateman). Zatknú ho proti protokolu, počas baseballového zápasu, a to pred zrakmi celej komunity.

The Outsider od HBO je nástupca True Detective. Mysteriózny seriál kladie kriminálne otázky, na ktoré nedokáže nik odpovedať
The Outsider od HBO je nástupca True Detective. Mysteriózny seriál kladie kriminálne otázky, na ktoré nedokáže nik odpovedať Zdroj: hbo

Ralph tak tejto rodine kompletne zničil život, no myslel si, že na to má právo. Pár hodín po zatknutí sa ale začínajú vynárať nesporné dôkazy rúcajúce celú obžalobu. Terry bol v čase smrti Frankieho 70 míľ od miesta vraždy, na čo má desiatky svedkov a záznamy z kamier. Ako sa potom jeho DNA objavilo vo vozidle, ktoré nikdy nevidel, ako je možné, že ho v daný deň množstvo svedkov videlo práve v okolí miesta vraždy a ako je možné, aby bol ten istý človek na dvoch miestach súčasne? 

Odporúčané
Recenzia: The Outsider Recenzia: The Outsider 9. marca 2020, 16:54

The Outsider pracuje s mysterióznymi prvkami, no prvé dve časti sa zamerali hlavne na detektívnu prácu a spoznávanie jednotlivých postáv. Obe zrežíroval Jason Bateman hrajúci obvineného trénera a rovnako ako úžasne mu to ide po hereckej stránke, zvládol aj réžiu a dokázal nás udržať v napätí počas celej stopáže. Pri pozeraní sa na neho už len odratávam dni, kedy sa vráti v 3. sérii Ozark (už v marci tohto roka). Rovnako skvelý je aj Ben Mendelsohn, no a spoľahnúť sa môžeš aj na Billa Campa či Cynthiu Erivo. 

V prenesenom význame porovnania by sme The Outsider mohli označiť ako béčkovú prvú sériu True Detective. Tá bola však dokonalá, a tak je novinka od HBO stále na nadpriemernej úrovni, či už ide o soundtrack, strih, scenár alebo kameru. Herci dokázali príbeh predať nesmierne zaujímavo. Postupne sa nám do skladačky záhad pridávajú nové kúsky puzzle a my sme nesmierne zvedaví na to, aká je pravda. Dúfame len, že nepôjde o lacné rozuzlenie typu: „Je to možné, lebo to tak urobil nejaký bubák“.

Ak máš rád mysteriózne seriály, dokážeš oceniť úžasnú, mrazivú atmosféru, skvelé herecké výkony a autentické zobrazenie tak depresívnej udalosti (ako vražda Frankieho zničila celú jeho rodinu je už teraz jedna z najpamätnejších vedľajších dejových liniek roka), nemáš čo stratiť. The Outsider má dokopy 10 epizód, pričom zatiaľ boli odvysielané prvé dve. 

Domov
Zdieľať
Diskusia