Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 17:14
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Sociálnymi sieťami sa šíri vizuálizácia Austrálie v plameňoch. Instagram na ňu upozorňuje ako na nepravdivú informáciu

NEWS AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Autor grafiky tvrdí, že neočakával taku viralitu svojho príspevku.

V snahe pomôcť kritickej situácii v Austrálii v súčasnosti mnohí zdieľajú fotografie – aj tie, na ktoré sa pozerá ťažko, aby tak aktivizovali svojich sledujúcich.

Široká verejnosť z celého sveta sa dostala aj ku snímke Anthonyho Hearsey, ktorá už na prvý pohľad vzbudzuje pocit, že ničivé požiare sú už v alarmujúcom stave. V skutočnosti však nejde o autentickú fotografiu zhotovenú z vesmíru, ale 3D vizualizáciu. 

Odporúčané
Američanka, ktorá posiela svoje nahé fotky za príspevok pre horiacu Austráliu, už výzvu odvolala. Žiadosti nestíha vybavovať Američanka, ktorá posiela svoje nahé fotky za príspevok pre horiacu Austráliu, už výzvu odvolala. Žiadosti nestíha vybavovať 7. januára 2020, 16:29

Hearsey priznáva, že nečakal taký obrovský záujem. Aj keď jeho doterajšie príspevky mali maximálne niekoľko stoviek lajkov, grafika znázorňujúca horiacu Austráliu ich má 7. januára už 23-tisíc. Autor instagramového postu približuje, že jeho výtvor má slúžiť skôr ako jednoducho pochopiteľný graf vychádzajúci z dát, ktoré zverejnila NASA

Instagram už fotku zanalyzoval a v prípade, že ju ktokoľvek pridá na svoj účet, označí jú ako „nepravdivú informáciu,“ s odôvodnením, ktoré uviedol samotný autor. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony Hearsey (@anthony_hearsey),

Domov
Zdieľať
Diskusia