Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 7:24
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Vegáni si vraj zaslúžia rovnakú právnu ochranu ako ľudia hlásiaci sa k náboženstvu, tvrdí britský súd

NEWS VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Zamestnávatelia svojich zamestnancov nebudú môcť diskriminovať za to, že nejedia mäso.

Súd vo Veľkej Británii rozhodol, že etické vegánstvo sa považuje za filozofickú vieru chránenú podľa práv Spojeného kráľovstva. Etickí vegáni totiž nielenže dodržiavajú vegánsku stravu, ale majú aj vlastné morálne zásady.

Nesúhlasia napríklad s používaním zvierat na účely spracovania mäsa, výrobou oblečenia zo živočíchov či testovaním na zvieratách. Ako informuje stanica CNN, zamestnanecký tribunál na čele so sudcom Robinom Postleom rozhodol, že etické vegánstvo spĺňa kritériá zákona o rovnosti (Equality Act), aby sa kvalifikoval ako filozofická viera chránená pred diskrimináciou.

Odporúčané
KVÍZ: Si pózer alebo skutočný vegán? Over si svoje vedomosti v krátkom teste KVÍZ: Si pózer alebo skutočný vegán? Over si svoje vedomosti v krátkom teste 5. decembra 2019, 7:02

„Podľa môjho názoru to jasne spĺňa všetky kritériá. Ide predsa o filozofickú vieru, a nielen názor. Etické vegánstvo je presvedčivé, významné, dôležité a hodné rešpektovania v demokratickej spoločnosti,“ vyjadril sa Postle.

Domov
Zdieľať
Diskusia