Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 22:00
Čas čítania 0:54
Vl Mi

Austrálski tenisti darujú obetiam požiarov 200 dolárov za každé eso

ŠPORT AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

K austrálskym tenistom sa pridávajú ďalší športovci.

 Celý svet sleduje prírodnú katastrofu u „protinožcov“, mnohí sa snažia pomôcť. Medzi takých patria aj austrálski tenisti na čele s Nickom Kyrgiosom, píše BBC. Ten na Twitteri napísal, že za každé eso, ktoré sa mu tento rok podarí, daruje 200 austrálskych dolárov, čo predstavuje približne 125 eur. Okrem spomínanej tenisovej hviezdy sa k „športovej výzve“ pridali aj Alex de Minaur a Samantha Stosurová.

„Začínam s podporou tých, ktorých postihli požiare. Za každé eso, ktoré toto leto na turnajoch dám, darujem 200 dolárov,“ napísal na Twitteri 24-ročný Kyrgios. De Minaur mu odpovedal, že sa pridá tiež, no pravdepodobne bude mať es menej. Pridala sa k nim aj criketová hráčke Chris Lynn.

Austrálski tenisti darujú 200 dolárov za každé eso. Chcem pomôcť tým, ktorých postihli požiare, vraví Kyrgios
Austrálski tenisti darujú 200 dolárov za každé eso. Chcem pomôcť tým, ktorých postihli požiare, vraví Kyrgios Zdroj: AP/TASR/Bernat Armangue

Austrálske požiare si už vyžiadali 18 ľudských životov, zničili vyše 900 domácností a množstvo ľudí museli úrady evakuovať. Niektorí ale ešte zostali v postihnutých oblastiach. Mnohé cesty sú uzavreté alebo príliš nebezpečné, postihnuté oblasti čoskoro začnú bojovať aj s nedostatkom potravín. Úrady prisľúbili vojenskú pomoc, tá by mala doraziť na najohrozenejšie oblasti pobrežia.

Odporúčané
Austrálski hasiči prechádzali cez lesné požiare. Na videu to vyzerá, akoby prechádzali cez samotné peklo Austrálski hasiči prechádzali cez lesné požiare. Na videu to vyzerá, akoby prechádzali cez samotné peklo 31. decembra 2019, 19:42

Zvieratá taktiež bojujú s neúprosnými plameňmi. Profesor ekológie na University of Sydney Chris Dickman odhaduje, že zahynulo už približne 480 miliónov zvierat – medzi nimi aj druhy žijúce len na tomto kontinente, ako napríklad koaly či kengury.

Domov
Zdieľať
Diskusia