Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2019, 10:30
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Erotické knihy v parlamentnej knižnici? Anticena za byrokratické nezmysly roka má svojich favoritov

NEWS
Uložiť Uložené

Aj tento rok to vyzerá na slušné bizarnosti.

Podnikatelia opäť nominovali do ankety Byrokratický nezmysel roka množstvo iracionálnych námetov. Anticena má upriamiť pozornosť na legislatívne opatrenia, ktoré zbytočne komplikujú život.

Do aktuálneho ôsmeho ročníka bolo nominovaných až 69 námetov. Na oficiálnej stránke ankety nájdeš najväčšie bizáre z nich. Do konca hlasovania zostáva ešte 16 dní, zapojilo sa už niekoľko stoviek ľudí.

Odporúčané
Anticenu za najhoršiu slovenskú stavbu si odniesol ostro kritizovaný Hotel Park Inn Danube v Bratislave Anticenu za najhoršiu slovenskú stavbu si odniesol ostro kritizovaný Hotel Park Inn Danube v Bratislave 11. októbra 2019, 12:47

Nachádzajú sa tam rôzne nezmysly, ako napríklad dvojaký meter RTVS pri koncesionárskych poplatkoch zamestnávateľov, zodpovednosť zamestnávateľa za duplicitné využitie príspevku na rekreáciu, povinnosť podnikateľovi umožniť vodiacemu psovi vstup do prevádzky, aj keď nie je vycvičený, či to, že podľa Zákonníka práce sa 16,5 rovná 16.

Pravdepodobne najväčším bizárom je však to, že v parlamentnej knižnici by sa mala nachádzať aj erotická literatúra. Podľa zákona totiž slovenskí vydavatelia majú povinnosť na vlastné náklady zasielať povinné výtlačky do niekoľkých knižníc na Slovensku. Ak tak neurobia, hrozí im pokuta viac ako 3 000 €.

Erotické knihy v parlamentnej knižnici? Anticena za byrokratické nezmysly roka má svojich favoritov
Zdroj: Ilustračná foto: Unsplash

Týka sa to stoviek románov pre ženy, erotickej literatúry, kníh pre deti alebo titulov o mafii. Mali by putovať do knižníc a inštitúcií ako Centrum vedecko-technických informácií SR, Štátna vedecká knižnica či Parlamentná knižnica NR SR. 

Zvoliť svojho favorita spomedzi mnohých iracionálnych návrhov môžeš aj ty prostredníctvom oficiálnej stránky anticeny Byrokratický nezmysel roka. Máš totiž príležitosť niektoré z nominovaných nezmyslov zrušiť, keďže sa tak v minulosti stalo už na základe predchádzajúcich ročníkov ankety.

Domov
Zdieľať
Diskusia