Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 12:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čo si počúval tento rok najviac na Spotify? Streamovacia služba ponúka každému súhrn štatistík za celý rok

NEWS
Uložiť Uložené

Streamovacie služby už dávno ovládli aj Slovensko. Ak používaš Spotify, môžeš sa pozrieť, čomu si venoval za uplynulých 12 mesiacov najviac času.

Spotify každoročne pre každého svojho užívateľa pripravuje špeciálnu prezentáciu, v rámci ktorej zhrnie všetky dostupné štatistiky. Výsledkom sú prehľadné záznamy toho, akým žánrom si venoval najviac času, akých interpretov si počúval najčastejšie, koľko novej hudby si objavil a z akých krajín pochádza tvoja preferovaná hudba.

Ku funkcii Wrapped sa dostaneš prostredníctvom tejto stránky, ktorá je dostupná pre každého, kto streamovaciu službu používa aj v neplatenej verzii. 

Odporúčané
Najúspešnejší popoví umelci zarobia cez pol milióna ročne, hovorí šéf Universal Music Slovensko Najúspešnejší popoví umelci zarobia cez pol milióna ročne, hovorí šéf Universal Music Slovensko 12. septembra 2019, 15:47

Počas nasledujúcich dní budú mnohí ľudia zdieľať svoje štatistiky toho, koľko desiatok hodín a v niektorých prípadoch aj dní venovali počúvaniu hudby, a tak už aspoň vieš, o čo vlastne ide. Cieľom Spotify, samozrejme je, aby prilákala ešte viac poslucháčov a v konečnom dôsledku rozniesla aj inšpiráciu pre tých, ktorí v súčasnosti nevedia, čo počúvať.  

V súčasnosti je trend streamovacích služieb čoraz populárnejší aj na Slovensku. „Na Slovensku máme v Spotify 208-tisíc, z toho 127-tisíc prémiových. V Apple Music nie je free verzia, tam je 48-tisíc prémiových,“ prezradil v našom rozhovore šéf Universal Music Peter Riava. 

Odporúčané
Najpopulárnejší interpret na svete zaznamenal 28 miliárd streamov len na Spotify za posledných 10 rokov. Kto ním je? Najpopulárnejší interpret na svete zaznamenal 28 miliárd streamov len na Spotify za posledných 10 rokov. Kto ním je? 3. decembra 2019, 16:45
Domov
Zdieľať
Diskusia