Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 10:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Za dvere si nainštaloval pištoľ ako pascu proti votrelcom, omylom sa však zastrelil

NEWS
Uložiť Uložené

Mužova neopatrnosť ho stála život.

65-ročný Američan Ronald Cyr sa stal obeťou vlastnej nástrahy v dome, ktorú nainštaloval kvôli neželaným votrelcom. Tá bola založená na jednoduchom princípe. Ak niekto otvorí dvere, pištoľ na druhej strane vystrelí.

Ronald Cyr z mestečka Van Buren v štáte Maine po zásahu vlastnou pascou ihneď telefonoval na políciu. Po príchode do nemocnice ale svojim zraneniam podľahol, píše BBC. „Zistilo sa, že pán Cyr bol zastrelený v dôsledku neúmyselného spustenia jedného z jeho domácich zariadení,“ potvrdila príčinu úmrtia polícia.

Odporúčané
Vodca kultu sexuálne zneužíval ženy. Po bombovom atentáte na jeho osobu zostali iba kúsky ľudských tiel Vodca kultu sexuálne zneužíval ženy. Po bombovom atentáte na jeho osobu zostali iba kúsky ľudských tiel 19. októbra 2019, 13:58

S ohľadom na to, že príslušníci polície našli v dome ďalšie podobné zariadenia, museli na miesto privolať technikov. Napriek tomu, že má USA stanovenú pomerne voľnú zbraňovú legislatívu, vytváranie domácich pascí so zbraňami je ilegálne.

No bohužiaľ, v rámci Spojených štátov amerických nie je úmrtie Ronalda Cyra prvým nešťastným prípadom. Príkladom môže byť istý muž z Illinois, ktorého v septembri tohto roku zastrelila nástraha s brokovnicou potom, ako otvoril kôlňu svojho suseda Williama Wasmunda. 48-ročný sused bol následne odsúdený za vraždu prvého stupňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia