Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 11:24
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Na pomoc pozostalým obetí tragických udalostí z 13. novembra ľudia vyzbierali 75 000 eur

NEWS
Uložiť Uložené

Cieľom bolo vyzbierať 75 000 eur a rozdeliť ich rovnomerne medzi 15 rodín.

Od nehody autobusu pri Nitre ubehli už vyše dva týždne. Tragédia paralyzovala celú krajinu, dva dni na to vláda vyhlásila štátny smútok. Polícia ešte v ten deň informovala o ženách, ktoré zomreli v rozvodnenej rieke v Revúcej. Snažili sa zachrániť psy z miestneho útulku zasiahnutého povodňou. Tragické udalosti, ktoré sa stali 13. novembra, si vyžiadali 15 obetí. 

Na pomoc pozostalým obetí nehody autobusu a rozvodnenej rieky sa verejnosť vyzbierala prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk sumou 75 500 eur. Peniaze budú medzi dotknuté rodiny rozdelené rovným dielom. 

Odporúčané
Slovenský basketbalista počas zápasu škrtil protihráča. Do konfliktu sa zapojil aj brankár futbalovej reprezentácie Slovenský basketbalista počas zápasu škrtil protihráča. Do konfliktu sa zapojil aj brankár futbalovej reprezentácie 29. novembra 2019, 9:39

„Výzvu som založila ako súkromná osoba s cieľom pomôcť rodinám zmierniť náklady spojené s nečakanou stratou ich najbližších,“ vysvetlila. Cieľom bolo vyzbierať 75 000 eur a rozdeliť ich rovnomerne medzi 15 rodín. Túto sumu sa podarilo naplniť za 13 dní.


Výzvu podporilo vyše 3 600 darcov. „Najvyšší dar bol vo výške 6000 eur. Finančné prostriedky budú počas decembra poukázané na účty pozostalých rodín,“ povedala výkonná riaditeľka organizácie Ľudia ľuďom Ella Šingliarová.

Domov
Zdieľať
Diskusia