Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 9:48
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Greta Thunberg získala ocenenie za trvalú udržateľnosť

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Aktivistka zo Švédska bola docenená aj v Nemecku.

Mladá aktivistka Greta Thunberg je bojovníčkou v oblasti ochrany klímy. V meste Düsseldorf za svoje snahy v piatok získala ocenenie za trvalú udržateľnosť, informujú nemecké médiá. Aktivistka je mimo iného známa tým, že už v minulosti odmietla ocenenie za jej aktivity. Myslí si, že treba prestať odovzdávať ceny a radšej by sa malo začať viac konať.

Odporúčané
Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú 30. júla 2019, 15:20

16-ročná Thunberg sa aktuálne v spoločnosti austrálskych youtuberov Riley Whitlum a Elayna Carausu plaví do Európy, kde sa 2. decembra 2019 plánuje zúčastniť konferencie ohľadom klimatických zmien s názvom OSN COP 25. 

Tá by mala trvať až do 13. decembra. Greta dlhodobo odmieta cestovanie lietadlom. Transportom prostredníctvom katamaránu, ktorý zanecháva minimálnu uhlíkovú stopu, chce ísť ostatným príkladom.

Pri jej ceste naprieč USA, kde sa mala zúčastniť dvojice klimatických konferencií, jej podporu vyslovili aj slávni americkí herci a aktivisti Arnold Schwarzenegger či Leonardo DiCaprio. Vďaka Thunberg sa na celom svete organizovali protesty s názvom Fridays For Future, medzi ktoré sa zaradilo aj Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia