Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 9:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Greta Thunberg sa preplaví do Európy na katamaráne. Spoločnosť jej budú robiť austrálski youtuberi

OSOBNOSTI GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Mladá aktivistka prehlásila, že sa už čoskoro vydá naspäť do Európy.

Greta Thunberg na svojom Twitteri oznámila, že sa jej podarilo nájsť odvoz do Európy. Konkrétne je reč o takmer 15-metrovom katamaráne s názvom La Vagabonde. Ten by mala zanechávať minimálnu uhlíkovú stopu. Okrem toho disponuje solárnymi panelmi a vodnými generátormi.

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

Na cestu do Európy ju prizvali youtuberi Riley Whitlum a Elayna Carausu, ktorí sú známymi moreplavcami. 16-ročná aktivistka dúfa, že sa jej podarí stihnúť konferenciu OSN COP 25 týkajúcu sa klimatickej zmeny. Tá sa bude konať v Madride od 2. do 13 decembra, informuje The Guardian.

Konferencie sa mala Thunberg pôvodne zúčastniť v Chile. Nakoniec však bola na poslednú chvíľu presunutá do spomínaného hlavného mesta Španielska. „Ukázalo sa, že som polovicu sveta precestovala zlým smerom,“ vyjadrila sa v danej chvíli. V USA sa aktivistka presúvala prevažne prostredníctvom vlaku či autom na elektrický pohon, ktoré jej požičal Arnold Schwarzenegger.

Odporúčané
Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody 20. augusta 2023, 12:30

Whitlum a Carausu, ktorí Thunberg ochotne prijali na palubu katamaránu, sa plavia po moriach posledných 5 rokov a svoje zážitky zdieľajú so svetom prostredníctvom YouTube (pozri video nižšie). Aktuálne sa plavia taktiež spoločne so svojím 11-mesačným dieťaťom.

Domov
Zdieľať
Diskusia