Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
16. decembra 2016 o 9:42
Čas čítania 0:00
Simona M.

Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)

ZDRAVIE VIANOCE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Zdravšia verzia voňavého perníkového koláčika, ktorý k Vianociam proste patrí. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, takže šup do kuchyne.

K Vianociam vôňa perníčkov proste patrí, takže si pripravíme výborný perníkový koláč. Samozrejme v trocha upravenej a zdravšej verzii. Zaobídeme sa bez cukru aj oleja, použijeme celozrnnú múku a perník dosladíme stéviou a medom. Na potretie sme zvolili klasický malinový džem, no výber je na vás. Môžete použiť domáci džem, džem so zníženým obsahom cukru alebo ho úplne vynechať a nahradiť ho vrstvou čokolády. S týmto koláčom by nemali mať problém ani začiatočníci, keďže postup je naozaj jednoduchý. Najlepšie chutí v deň upečenia, keď je veľmi vláčny a nadýchaný.

INGREDIENCIE

100g celozrnnej špaldovej múky

50g ovsenej múky (rozmixované vločky)

15g kakaa

2 vajíčka

200ml mlieka

1/2 balenia kypriaceho prášku do perníka

2 ČL perníkového korenia

1/2 ČL škorice

 40g medu + stévia podľa chuti (ak nepoužívame stéviu pridáme med)

džem podľa chuti

kokos na posypanie

Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Zvlášť zmiešame suché suroviny (múka, kakao, kypriaci prášok, perníkové korenie, škorica, stévia) a mokré suroviny (mlieko, med, vajíčka). Mokré suroviny vlejeme do suchých a dôkladne premiešame. Perník pečieme v menšom plechu alebo zapekacej miske (použili sme rozmer 26x17cm) na 180°C 25-30 minút. Vychladnutý perník potrieme džemom, posypeme kokosom a podávame.

Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nadýchaný perníkový koláč ti rozvonia celý byt a uchváti ťa aj svojou chuťou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (perník rozkrájame na 15 kúskov)

Kalórie: 72

Bielkoviny: 3g

Sacharidy: 12g

Tuky: 2g

Domov
Zdieľať
Diskusia