Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2019, 13:21
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Loď zaseknutá medzi skalami na Niagarských vodopádoch sa po viac ako 100 rokoch posunula, môže za to silný dážď a vietor

NEWS
Uložiť Uložené

Loď sa posunula o 15 metrov a prevrátila na bok počas amerického sviatku Halloween.

Silná búrka pohla železnou konštrukciou lode, ktorá sa za 101 rokov v podstate nepohla, píše CNN. Podľa zástupcu parku sa loď prevrátila na bok. 

Podľa príbehu miestnych sa loď zasekla v roku 1918 

Niagara Parks o príbehu píšu aj na svojej webstránke. V auguste 1918 sa loď s dvojčlennou posádkou zasekla na rieke Niagara necelých 600 metrov od Horseshoe Falls (Konská podkova, kanadská časť vodopádov).  Dvoch mužov sa napokon s pomocou miestnej polície a veterána z prvej svetovej vojny po takmer dvoch dňoch podarilo zachrániť. Vrak odvtedy na rieke ostal zaseknutý a chátra.

Odporúčané
Jánošíkove diery sú jedným z najväčších klenotov Slovenska. Desiatky vodopádov a kaňonov robia z Malej Fatry raj na Zemi Jánošíkove diery sú jedným z najväčších klenotov Slovenska. Desiatky vodopádov a kaňonov robia z Malej Fatry raj na Zemi 26. septembra 2017, 20:12

Na rovnakom mieste sa vrak držal 101 rokov, napokon ním pohla silná búrka koncom októbra. Pohol sa približne o 15 metrov a prevrátil na bok. Miesto naďalej monitorujú, zástupca parku sa pre CNN vyjadril, že loď môže zostať zaseknutá na novom mieste niekoľko dní či niekoľko rokov. Nedá sa predpovedať, čo sa stane v budúcnosti.

Pozri si zakliesnený vrak lode na videu:

Domov
Zdieľať
Diskusia