Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2015, 23:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hardy dnes oslavuje 38 rokov!

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložiť Uložené

Hviezda Mad Maxa, Inception či Warrior oslavuje 38 rokov.

Dalo by sa povedať, že prielom v kariére Toma Hardyho nastal okolo jeho tridsiatky, kedy bol obsadený do RocknRolly Guya Ritchieho, aby sa následne objavil v snímkach ako Thick as Thieves či Tinker Taylor Soldier Spy. Najväčší úspech prišiel ale až so sci-fi Inception, kedy si ho vybral sám Christopher Nolan, aby zažiaril po boku Leonarda DiCapria. Na vytúženú hlavnú rolu si ale musel ešte počkať rok. V roku 2011 sa totiž na plátnach kín začala premietať športová dráma Warrior, v ktorej stvárnil jedného z dvoch súrodencov s hlbokými rodinnými problémami, ktoré výustilii až do nekompromisného súboja v ringu. Ak ste Warriora stále nevideli, je najvyšší čas napraviť to. 

Zažiaril aj v komornej a minimalistickej drámy Locke, zahral si v obľúbenom gangsterskom seriáli Peaky Blinders, no a opomenúť nemôžeme ani jeho výkon v gangsterke Lawless. Komiksoví fanúšikovia si ho zase navždy zapamätajú ako Banea, úhlavného nepriateľa Batmana v záverečnej časti Nolanovej trilógie Dark Knight. V máji tohto roka „sekundoval“ Charlize Theron čoby Max v geniálnom akčnom filme Georga Millera - Mad Max: Fury Road, ktorý odo mňa dostal v recenzii plný počet bodov. Najbližšie sa na neho môžeme tešiť hneď dvojnásobne, keďže už čoskoro zavíta do kín gangsterka The Legend, kde si zahral rvono dve postavy, a to bratov Krayovcov. V zime ho uvidíme opäť po boku, respektíve oproti Leonardovi DiCapriovi vo „westernovomthrilleri The Revenant od režiséra takých hitov ako Birdman, 21 Grams či Amores Perros (Alejandro González Iñárritu). Tomovi touto cestou želáme všetko najlepšie a hlavne veľa úspešných projektov do budúcna. 

Domov
Zdieľať
Diskusia