Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2016, 12:54
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Idris Elba sa púšťa do vyšetrovania bombového výbuchu, ktorý ho zavedie priamo do centra veľkého sprisahania

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kvalitné herecké obsadenie, prísľub poriadnej dávky akcie, talentované scenáristické meno a skutočne zaujímavý trailer. Snímka Bastille Day by mohla naozaj stáť za to.

Nesmierne charizmatický a zároveň aj stále viac obľúbenejší britský herec, Idris Elba, dokázal síce v seriálových vodách preraziť nezabudnuteľnou úlohou neortodoxného vyšetrovateľa menom John Luther, rozhodne však netreba zabúdať ani na jeho veľmi sľubne rozbehnutú kariéru vo svete filmu. Na najbližšie roky má totiž naplánovaných hneď niekoľko zaujímavých projektov, pričom sa naša redakcia už dávnejšie takmer jednohlasne zhodla, že by bol dokonca aj dôstojným nástupcom súčasného Bonda, Daniela Craiga. A možno práve snímka s názvom Bastille Day, ktorá sa nám dnes predstavuje oficiálnym trailerom, by mu mohla k agentovi 007 dopomôcť.

Príbeh začína v predvečer francúzskeho ekvivalentu Dňa nezávislosti, sviatku Dňa Bastily, kedy sa so zámerom radikálneho politického vyhlásenia snaží Zoe Naville (Charlotte Le Bon) umiestniť v Paríži bombu. Aj keď jej úmyslom neboli žiadne straty na životoch, rozhodne sa plán nakoniec neuskutočniť, no pripletie sa jej do cesty americký vreckár Michael Mason (Richard Madden), ktorý jej tašku s výbušninou ukradne, vezme si z nej cennosti a následne ju odhodí do odpadkov. Bomba však vybuchne, z Michaela sa stáva jediný podozrivý a ocitne sa v hľadáčiku agenta CIA, Seana Briara (Elba). Ten sa vrátil z misie v Sýrii a Iraku, ktorá dopadla katastrofálne, takže musí urobiť všetko preto, aby hľadaného zlodeja našiel. To ale netušil, že ho vyšetrovanie zavedie do centra obrovského chaosu a sprisahania.

O réžiu sa postaral James Watkins (The Woman in Black, Eden Lake), scenár mal na starosti John Hodge (Trance, Trainspotting) spolu s Andrewom Baldwinom (debut) a okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Kelly Reilly či José Garcia. Francúzska premiéra je predbežne naplánovaná na 13. júla 2016, či sa však snímka dostane aj k nám, zatiaľ nevieme. Priložená ukážka ale nesľubuje iba kvalitné a sympatické obsadenie, ale aj poriadnu dávku akcie, napätia a všetkého, čo k takémuto žánru patrí. Snáď sa teda dočkáme skvelého filmového zážitku. Zašli by ste na Bastille Day do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia