Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2017, 1:37
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Na akú sumu by sa vyšplhali škody zo ságy Rýchlo a Zbesilo v realite a ktorá postava toho zničila najviac?

FILMY A SERIÁLY RÝCHLO A ZBESILO
Uložiť Uložené

Dominic, Brian, Hobbs či záporák Shaw?

Sága Rýchlo a Zbesilo je známa najmä svojimi deštrukčnými pasážami a akčnými scénami, pri ktorých sa rozbíjajú autá, rúcajú budovy a ničia cesty. Je teda nadovšetko jasné, že na natočenie podobných sekvencií je potrebná veľká finančná čiastka. Tá mimochodom rastie každým prichádzajúcim dielom série, pričom sedmička uvádza v kolónke pre rozpočet až neskutočných 190 miliónov dolárov. Aby sme boli presní, všetkých sedem dielov stálo dokopy 759 miliónov dolárov (ak nerátame reklamné kampane a podobne). A keď už sme pri tých štatistikách, tržby činia takmer 4 miliardy.

Určitú skupinku pracovníkov v poisťovni zaujímalo, aké obrovské by boli škody z filmov v reálnom svete. Rozhodli sa preto jednotlivé časti analyzovať a vypočítať sumu peňazí, ktorá zahŕňala roztrieskané autá, budovy a v podstate všetko, čo prišlo do kontaktu s postavami. A aký bol výsledok? Spoločnosť InsuretheGap.com sa dostala k číslu 514 miliónov dolárov. V porovnaní s tržbami teda ide len o zlomok, avšak stále o nemalé číslo. Torretov tím a ostatní protagonisti dokonca spôsobili viac škody než záporáci, čo dokazuje aj obrázok s diagramami nižšie. Z hrdinov narobil najviac neporiadku Dom. Na druhom mieste sa umiestnil drsný Hobbs a trojicu zakončuje obľúbený Brian. Rebríček antagonistov vedie Deckard Shaw, ktorý ďaleko prevyšuje ostatných. Nuž, sme zvedaví, ako nám tieto štatistiky prehodnotí osmička. Tú nájdete v kinách už 13. apríla 2017.

Na akú sumu by sa vyšplhali škody zo ságy Rýchlo a Zbesilo v realite a ktorá postava toho zničila najviac?
Zdroj: CBR
Domov
Zdieľať
Diskusia