Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2017 o 16:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Vo veku 87 rokov zomrel francúzsky herec Jean Rochefort, známy z Veľkého blondína s čiernou topánkou či Angeliky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Odišla ďalšia herecká legenda. Nech odpočíva v pokoji.

Známy francúzsky herec Jean Rochefort bol uznávaným umelcom a za svoj život si trikrát odniesol prestížne ocenenie César. Narodil sa v roku 1930, študoval na konzervatóriu v Nantes a bol dobrým priateľom Jeana-Paula Belmonda a Jeana-Pierra Mariella. Presadiť sa mu podarilo v 70. rokoch filmami, ako Veľký blondín s čiernou topánkou či Návrat veľkého blondína. Objavil sa aj v známej sérii filmov o Angelike, vidieť sme ho mohli už v prvom diele s názvom Angelika, markíza anjelov.

Z novších zárezov môžeme spomenúť komédiu Fanfán Tulipán z roku 2003, krimi komédiu Vždy som chcel byť gangster (2006) či dramédiu Florida (2015). Jeho posledným dokončeným projektom bol animák Avril a podivuhodný svet (2015), kde daboval spolu s Marion Cotillard či Marcom-André Grondinom. Jean Rochefort, ktorý bol už dlhšie hospitalizovaný v nemocnici, zomrel 9. októbra (říjen) 2017 vo veku 87 rokov. Česť jeho pamiatke.

Vo veku 87 rokov zomrel francúzsky herec Jean Rochefort, známy z Veľkého blondína s čiernou topánkou či Angeliky
Zdroj: Cohen Media Group
Domov
Zdieľať
Diskusia