Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2018, 20:25
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Z Alien 5 od Neilla Blomkampa bol nadšený James Cameron aj Sigourney Weaver. Naozaj sa projektu nedočkáme?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Herečka sa vyjadrila, že na projekte stále chce pracovať.

Ridley Scott nám zatiaľ doručil 2 prequely k legendárnemu Votrelcovi, ale nedá sa povedať, že by išlo o bezproblémové filmy. Aj Prometheus aj Alien: Covenant sa stretli so zmiešanými ohlasmi kritikov aj divákov a v prípade druhého menovaného sa to nepriaznivo prejavilo aj na tržbách.

Scott pritom ohlásil, že pre nás plánuje ešte rovno 4 ďalšie snímky, ale po premiére Covenant to už zďaleka nevyzerá tak ružovo.

Pred Ridleym tu však bol ešte jeden režisér, ktorý sa chcel k Votrelcovi vrátiť. Bol ním Neill Blomkamp. V roku 2015 uzavrel so štúdiom 20th Century Fox zmluvu pre film s pracovným názvom Alien 5. Projekt mal nadväzovať priamo na druhý diel od Jamesa Camerona a ignorovať dej trojky aj štvorky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Neill Blomkamp (@neillblomkamp),

Okrem Ripleyovej (Sigourney Weaver) sa do akcie mali vrátiť aj Newt (Carrie Henn) a desiatnik Hicks (Michael Biehn). Ako však iste viete, projekt stroskotal, čo mnohých fanúšikov mimoriadne sklamalo. Namiesto neho sme dostali Scottove nemastné-neslané prequely a Alien 5 sa zrejme v dohľadnej budúcnosti nezrealizuje.

Sigourney Weaver však v nedávnom interview prezradila, že z Blomkampových plánov pre sequel bola nadšená nielen ona, ale aj samotný James Cameron. Podľa neho išlo po všetkých stránkach o výborné pokračovanie Votrelcov.

Herečka sa vyjadrila, že s Blomkampom má skvelé skúsenosti, keďže spolu nakrúcali sci-fi Chappie. Dodala, že by na Alien 5 stále veľmi rada pracovala.

„Momentálne mám však veľa práce s Avatarom 4 a 5,“ povedala. „Veľmi rada s Neillom pracujem a myslím, že by odviedol skvelú prácu. James Cameron si tiež myslí, že pokračovanie je skvelý nápad, takže nikdy neviete. Ale práve teraz má aj Neill na stole 3 iné projekty.“

Z Alien 5 od Neilla Blomkampa bol nadšený James Cameron aj Sigourney Weaver. Naozaj sa projektu nedočkáme?
Zdroj: 20th Century Fox

Aj napriek tomu, že sa podľa herečkiných slov môže zdať, že Alien 5 možno niekedy predsa len vznikne, veľkú nádej by sme tomu nedávali. Štúdio dalo jasne prednosť Scottovej vízii a Blomkamp sa tiež presunul k iným projektom.

Samotný Scott, ktorý mal film spoluprodukovať, pred nejakým časom vyhlásil, že Alien 5 je definitívne mŕtvy a aj Neill Blomkamp sa už vyjadril, že o projekt de facto stratil záujem a mieni sa venovať iným filmom.

Ako to bude ďalej s prequelmi, to zatiaľ netušíme. Po sklamaní z Covenant v štúdiu evidentne premýšľajú, čo ďalej a je otázkou, či Scott ešte dostane šancu svoj prequelový príbeh dorozprávať. 

Anketa:
Je ti ľúto, že Alien 5 pravdepodobne nevznikne?
Rozhodne áno, Scottove prequely ma nebavia
Nie, Prometheus aj Covenant sú skvelou náhradou
Rozhodne áno, Scottove prequely ma nebavia
84 %
169 Hlasov
Nie, Prometheus aj Covenant sú skvelou náhradou
16 %
33 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia