Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2018 o 14:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Prvé recenzie kritikov hovoria v prospech Creed 2. Máme sa tešiť na podarený sequel s vynikajúcimi hercami a nostalgickým príbehom

FILMY A SERIÁLY CREED 2
Uložiť Uložené

Premiéra Creed 2 sa blíži. Čo všetko ťa čaká vo filme?

Pre milovníkov bojových žánrov a nadšencov série s boxerom Rockym predstavovala prvá časť Creeda pomerne uspokojivý zážitok. Druhý diel, ktorého sa dočkáme už čoskoro, by sa mal niesť v podobnom duchu ako jednotka, pričom sa do akcie zapája aj ruské monštrum Ivan Drago, známy svojou rolou v snímke Rocky IV.

O tom, že napätie medzi odvekými rivalmi Rockym a Ivanom Dragom bude viac než autentické, nás presvedčilo aj nižšie priložené video. V ňom nahliadneme do zákulisia natáčania, kde môžeme vidieť Sylvestera Stallonea (Rocky) usmievajúceho sa na svojho hereckého kolegu Dolpha Lundgrena (Ivan Drago). Ale nie na dlho.

V momente, kedy sa začne natáčať, títo dvaja bojovníci ukážu, že aj vo svojom vyššom veku vedia rozdávať dobre mierené rany. V ďalších záberoch vidíme trénujúceho Michaela B. Jordana (Adonis Creed), jeho spievajúcu priateľku (Tessa Thompson), ale aj Floriana Munteanu alias mladého Viktora Draga.

S príchodom premiéry na nás tvorcovia so svojimi ukážkami útočia naozaj zo všetkých strán. A prečo by sme sa im mali brániť? Adonis v ďalšom videu prezradil, že nechce opakovať chyby jeho otca Apolla a za novorodenú dcéru cíti veľkú zodpovednosť. Zároveň ale vie, že súboj s Viktorom je nevyhnutný.

A čo nám odkazujú prvé reakcie? Môžeme sa opäť tešiť na solídnu boxerskú zábavu? Owen Gleiberman z Variety snímku popísal, ako vzrušujúce a efektívne pokračovanie.

Angie Han z Mashable vyzdvihla kvality, ale taktiež nešetrila ani kritikou: „Nie je to tak premyslené ani tak precítené ako Creed a ani to nemá takú hĺbku Ale má to dosť kvalít na to, aby nám film priniesol čosi uspokojujúceho a osviežujúceho.

Nadväznosť Rockyho IV na Creeda II je podľa prvých ohlasov naozaj výborná a pokiaľ si živo spomínaš na súboj Ivana proti Rockymu, máš sa na čo tešiť. „Creed II je priamym duchovným pokračovaním k Rockymu IV. A sakramentsky vydareným,“ napísal Mike Ryan z Uproxx.

V podstate sa nám ale opäť dostane toho, čo už dobre poznáme a Gary Thompson z Philadelphia Inquirer cíti z filmu len minimum kreatívnych zmien. V tomto ohľade sme popravde ani nečakali žiadnu veľkú odlišnosť. Čo nás ale vcelku zaráža, je negatívna odozva na súboje hlavnej dvojky.

Boje medzi Dragom a Donniem (Adonisom) sú solídne, ale určite nie také výnimočné a nezabudnuteľne ako v poslednom filme,“ myslí sí Matt Singer zo ScreenCrushu.

A čo Stallone? Má šancu na opätovnú oscarovú nomináciou tak, ako tomu bolo v prípade prvej časti? Podľa Benjamina Leeho z The Guardian určite áno, pretože aj v Creed II je podľa jeho slov Stallone rovnako pôsobivý ako v minulej časti.

Michael B. Jordan alias Adonis Creed však určite nezaostával. „Priniesol predstavenie, ktoré poukazuje na to, prečo je filmovou hviezdou Jeho charizma a talent je kompletným balíčkom zručností, o ktorých sníva každá filmová séria,“ píše vo svojej recenzii Jason Guerrasio z The Business Insider.

Nadšenie z herca však nemal Todd McCarthy z The Hollywood Reporter, ktorý napísal, že určite nešlo o jeho najlepšie dve hodiny vo filme. Samotný herec a jeho postava mu dokonca prišli málo komunikatívne a zmätené.

Tessa Thompson je na druhej strane podľa prvých ohlasov viac než kvalitnou vedľajšou postavou a niektorí redaktori dokonca písalo o sklamaní nad tým, že herečka nemohla dostať vo filme viac priestoru.

Thompson je ako účinkujúca vyslovene magnetická a skutočnosť, že nedostala viac priestoru, je skrátka frustrujúca,“ myslí si Benjamin Lee z The Guardian.

Väčšia časť reakcií na chémiu medzi Apollom a jeho priateľku je priaznivá, no nájdu sa aj negatívna ohlasy. Karen Han z Polygonu je napríklad názoru, že napriek snahe oboch hercov je snímka mimo ringu neuspokojivá.

Podľa Mary Reinstein z US Weekly film napriek skvelému cameu neponúkol žiadne prekvapenia. Sam Adams zo Slate vidí ako najväčší problém druhej časti to, že samotný príbeh znižuje hodnotu hlavného hrdinu.

Zdá sa teda, že zahraničné reakcie sú kombináciou chvály, ale taktiež niekoľkých väčších či menších negatív. Naše očakávania by preto nemali byť nadmerné, ale zdá sa, že ak od snímky nečakáš žiaden prevrat v sérii a pokračovanie boxerskej akcie s návratom Ivana Draga v tebe vyvoláva zimomriavky, mal by si dať filmu šancu.

Pokiaľ ta druhý Creed svojimi ukážkami zaujal, nezabudni na to, že už 22. novembra (listopad) 2018 sa snímka dostane do slovenských i českých kín. Mimo spomínaných tvárí vo filme uvidíme aj hercov, ako Phylicia Rashad, Russell Hornsby či Andrea Ward.

Creed 2 režíroval Steven Caple Jr. (dráma The Land) a scenár spoločne so Stalloneom napísal Cheo Hodari Coker (Luke Cage, The Notorious B.I.G.). Pre ostatné informácie a upútavky klikaj sem. Priamo pod textom ťa však čaká ešte jedna bonusová. Čo na ukážky a prvé ohlasy vravíš? Zájdeš na Adonisov a Viktorov súboj do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia