Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2019, 6:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Animovaný Spider-Man dostane alternatívny zostrih a Carrie Fisher si myslela, že v Rogue One sú jej staré zábery

Animovaný Spider-Man dostane alternatívny zostrih a Carrie Fisher si myslela, že v Rogue One sú jej staré zábery
Zdroj: Sony Pictures Animation
FILMY A SERIÁLY HIS DARK MATERIALS
Uložiť Uložené

Opäť raz sme si pre teba prichystali dávku skvelých filmových aj seriálových správ.

Vitaj pri ďalších Raňajkách s Filmkultom, ktoré ťa aj tentokrát oboznámia s tými najzaujímavejšími novinkami zo sveta filmu a seriálu.

Nový horor režiséra Hereditary

Štúdio A24 zverejnilo debutový teaser z pripravovaného hororu Ariho Astera. Príbeh sa bude sústrediť na mladý pár, ktorý sa vydáva navštíviť istú švédsku dedinku, kde narazí na pohanské rituály. Zahrajú si Jack Reynor, Florence Pugh aj Will Poulter a premiéry sa dočkáme 9. augusta (srpen) 2019.

Seriálové fantasy Zlatý kompas vnadí prvým trailerom

Televízna adaptácia knižnej fantasy trilógie His Dark Materials (u nás Temné hmoty) od Philipa Pullmana láka novými zábermi. Prvá séria sa bude sústrediť na dievča menom Lyra (Dafne Keen), ktoré pri pátraní po unesenom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie ohrozujúce nielen náš svet. Prvé dve epizódy (celkovo ich bude osem) zrežíruje Tom Hooper (The Danish Girl, The King's Speech, Les Misérables) a okrem Dafne si zahrá aj James McAvoy, Ruth Wilson či Lin Manuel-Miranda. Premiéry sa dočkáme tento rok.

Shazam! sa pripomína ďalšou ukážkou

Nadchádzajúca komiksovka Shazam! sa nám predstavila vo forme ďalšieho televízneho spotu. V ňom si okrem iného môžeš vychutnať napríklad aj pohľad na superschopnosti hlavného hrdinu (Zachary Levi ) či jeho stretnutie so záporákom menom Doctor Sivana (Mark Strong). Shazam! vstúpi do našich kín 4. apríla (duben) 2019.

Animák Spider-Man: Into the Spider-Verse dostane alternatívnu verziu

Spolurežisér Rodney Rothman prezradil, že oscarový animák Spider-Man: Into the Spider-Verse bude na fyzických nosičoch obsahovať tzv. Alt-Universe Cut, a teda verziu filmu so scénami, ktoré sa nedostali do finálneho zostrihu. Rothman spomenul napríklad Milesovho spolubývajúceho. Film vychádza na Blu-Ray a DVD 19. marca (březen) 2019.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Sony Pictures Animation

Ragnar z Vikingov sa pokúsi olúpiť prezidenta Nixona

Komediálny heist thriller Finding Steve McQueen dostáva debutovú ukážku. Travis Fimmel (Viking) si v ňom zahrá muža, ktorý sa spolu s bandou zlodejov pokúsi ukradnúť 30 miliónov dolárov z tajného fondu Richarda Nixona, plného ilegálnych príspevkov do jeho kampane. Za réžiou stojí Mark Steven Johnson (Grumpy Old Men, Ghost Rider, Daredevil s Affleckom) a okrem Fimmela si zahrá aj Rachael Taylor, Forest Whitaker či William Fichtner.

Ako prebiehala tvorba digitálne omladenej Leiy v Rogue One?

Ak si videl snímku Rogue One: A Star Wars Story, tak už určite vieš, že sa na jej konci objavila aj postava Leiy. Nestvárnila ju však Carrie Fisher, ale nórska herečka Ingvild Delia. Tá mesiace študovala výkon Carrie v originálnej trilógii, pričom na natáčaní bola oblečená v dokonalej kópii outfitu z originálu.

Odporúčané
Má HBO v rukách nové Game of Thrones? His Dark Materials je fantasy seriálom, kde sú najlepšími priateľmi človeka Daemoni Má HBO v rukách nové Game of Thrones? His Dark Materials je fantasy seriálom, kde sú najlepšími priateľmi človeka Daemoni 19. novembra 2019, 20:17

Tvár jej navyše zdobili bodky kvôli technológii motion capture, ktoré boli následne prekryté podobizňou tváre Carrie, aby bol dosiahnutý ten správny výsledok. Fisher si dokonca myslela, že tvorcovia niekde vyhrabali nepoužité zábery z Novej nádeje. Jedinou replikou tejto postavy v Rogue One je slovo „Hope“, ktoré už ale skutočne pochádzalo z archívov.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Lucasfilm/Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia