Preslávili ich nadýchané žemle so sezamovými semiačkami, teraz zvesť o nich ich šíri aj vymakaný food truck.
Podľa fotografií na stenách v trnavskej prevádzke Hollywood Burger by si si mohol myslieť, že toto miesto už navštívili Silvester Stalone aj Bruce Willis. Tí sa zatiaľ osobne neobjavili, no na mieste s istotou nájdeš lokálnych hrdinov. Je ním každý člen personálu, vďaka ktorému si vychutnáš poctivý hamburger.
Kamenná prevádzka na Štefánikovej ulici v centre Trnavy však nie je jediným miestom, kde si ho vychutnáš. Sú dni, kedy ti zavonia rovno pod oknom. O takýto luxus sa stará vymakaný food truck s menom Boris.
Boris berie ako prvý food truck v Európe energiu zo solárnych panelov a s kuchyňou o rozlohe 6.5 m2 dokáže zabezpečiť rovnako dobrý gastronomický zážitok priamo na ulici.
To, čo cez deň dobije, ukladá na noc do batérii. Výkon panelov bohato pokryje spotrebu energie celej kuchyne, čím sa stáva naozaj nezávislý. Vďaka batérii môže aj pri presune zapnúť chladničky a udržať mäso čerstvé.
Niet divu, že sa v Hollywoode rozhodli burgre spojazdniť. Po štyroch rokoch si môžu dovoliť tvrdiť, že sa osvedčili. Ako hovorí majiteľ Ivan Belovič „Chceli sme priniesť niečo nové. Špecifický burger, ktorý si kráča svojou cestou a nepodlieha trendom.“ Síce je pre Tím Hollywood Burger prioritou chuť, jedlá tu vôbec nevyzerajú zle. Veď posúď sám.
Základom je originálna žemľa
Ak si už niekedy skúšal robiť hamburger v domácich podmienkach, vieš, že napiecť obstojné žemle vôbec nie je ľahké.
Tu ich pečú dvakrát za deň podľa vlastného vyladeného receptu. Žiadny margarín ani olivový olej, základom je poctivé maslo a trpezlivé kysnutie. Aby nezhorkli, sezam pridávajú až na záver. Výsledkom je chrumkavé a nadýchané cesto.
Burgrami to nekončí
Kto inšpiroval Hollywoodske menu? Namiesto kopírovania trendov našli vlastné recepty. Aby dosiahli čo najlepší výsledok, okrem originálnych žemlí do burgrov kombinujú viac častí hovädzieho.
Absolútnym základom je rýchle prepekanie. Súlad chutí však nájdeš aj v steakoch. S jedlami sa neboja experimentovať a ponúkať nevšedné kombinácie inšpirované francúzskou, talianskou a anglickou kuchyňou. K špecialitám najnovšie pribudol napríklad dressing horko-sladkej chuti, ktorý majiteľ skúša každý deň. „Keby to nebavilo mňa, ako by to mohlo baviť jesť našich zákazníkov?“
Povinná zastávka
Nebudeme ťa už ďalej presviedčať. Ak budeš najbližšie hľadať v Trnave poctivý burger, rovno si to namier do Hollywoodu a daj vedieť, ako chutil tebe. Otváracie hodiny a všetky novinky môžeš sledovať aj na Facebook stránke podniku.