Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 16:24
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nástupca Game of Thrones sa odhaľuje v napínavom traileri. His Dark Materials bude ďalším obrovským fantasy seriálom

Nástupca Game of Thrones sa odhaľuje v napínavom traileri. His Dark Materials bude ďalším obrovským fantasy seriálom
Zdroj: BBC/HBO
FILMY A SERIÁLY HIS DARK MATERIALS
Uložiť Uložené

HBO uvoľnilo trailer pre vysoko očakávaný seriál. Kedy sa dočkáme prvej časti?

HBO stratilo najväčší seriál všetkých čias. Westworld sa neuchytil tak, ako dúfali a plánované spin-offy pre Game of Thrones sú stále ďaleko. No a hlavne nie je nikdy nepísané, že budú hitmi. Aj preto pripravuje obrovské fantasy menom His Dark Materials. Po dlhej dobe sme sa dočkali nového traileru a s ním rovno aj dátumu premiéry úvodnej časti. Tej sa dočkáme 4. novembra. Prvé dve epizódy (celkovo ich bude osem) zrežíroval oscarový Tom Hooper (The Danish Girl, The King's Speech, Les Misérables).

Prvá séria sa bude sústrediť na zdanlivo obyčajné dievča menom Lyra Belacqua (Dafne Keen) na jej ceste viacerými multivesmírmi. Samozrejme, sprevádzať ju bude aj jej démon Pantalaimon. Lyra však pri pátraní po unesenom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie a pokúsi sa pochopiť záhadný fenomén s názvom Prach. Taktiež spozná odvážneho chlapca Willa, ktorý bude po jej boku pri stretnutiach s mimoriadnymi bytosťami a odhaľovaní nebezpečných tajomstiev.

V seriáli uvidíme zvieracie/diabolske odrazy postáv, ktoré boli kompletne vytvorené skrz CGI/VFX. Na pľaci však boli použité bábiky, aby herci vedeli, s kým a ako komunikovať. Seriál si objednalo ešte v roku 2015 BBC, pričom sa o scenár mal postarať Jack Thorne (National Treasure). Knižnú sériu tvoria Northern Lights (v roku 2007 podľa nej prišiel do kín Zlatý kompas s Danielom Craigom), The Subtle Knife a The Amber Spyglass. Seriál zrejme rozpovie príbeh od začiatku. 

Nástupca Game of Thrones sa odhaľuje v napínavom traileri. His Dark Materials bude ďalším obrovským fantasy seriálom

Herecké obsadenie tvoria: Dafne Keen (Logan) ako Lyra, Lin Manuel-Miranda (Mary Poppins Returns) ako Lee Scoresby, James McAvoy ako Lyrin strýko Lord Asriel a Clarke Peters (The Wire) ako The Master, ktorý trénuje Lyru. Ian Gelder (Queers) zamestnanca knižnice Charlesa, Ruth Wilson (The Affair) pani Coulterovú, Will Keen (Wolf Hall) je Otec MacPhail, Ariyon Bakare (Life) je Lord Boreal a Georgina Campbell (Black Mirror) zase žurnalistka Adele Starminster. 

Domov
Zdieľať
Diskusia