Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 13:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Instagram mi zarobí viac ako koncerty, prezrádza raperka Sharlota (To najlepšie z Refresheru)

REFRESHER BILLIE EILISH MARCEL MERČIAK MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Pripravili sme prehľad článkov z posledného týždňa, ktoré by pravdepodobne nemali ujsť tvojej pozornosti.

Aj tento týždeň pre teba máme veľa rozhovorov, reportáže a analýzy, pričom všetky ich pohromade nájdeš v sekcii odporúčané. Vyberáme aj zopár najdôležitejších článkov, v rámci ktorých sme napríklad vyspovedali slovenskú Sugar Babe, ale aj Slováka Jara zaznamenávajúceho jeho život v Číne do vlogov. 

Navštívil sme aj koncert Billie Eilish v Prahe, takže sa dozvieš, ako to tam vyzeralo a aké problémy museli návštevníci riešiť ešte pred tým ako sa vôbec dostali dnu. 

Slovenskom aktuálne veľmi intenzívne otriasa politická kauza Kočnerovej Threemy. Policajní vyšetrovatelia sa dostali ku prepisu správ, ktoré naznačujú prepojenie mafie na najvyššie poschodia štátu.

Píše sa v nich nie len o korupcii, ale aj objednávkach vrážd a vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. V našom článku sa dozvieš, prečo je sledovanie nových skutočností pre každého z nás dôležité, koho každého sa týka a ako sa vlastne správy na verejnosť dostali. 

Ako to vyzeralo na koncerte Billie Eilish v Prahe

Mladá speváčka Billie Eilish má za sebou svoj prvý pražský koncert, na ktorom potvrdila, že o ňu skutočne je obrovský záujem. Pôvodne mala vystúpiť v 5-násobne menšom priestore, ten sa však vypredal za 4 minúty a tak organizátori presvedčili tím 17-ročnej hviezdy, že O2 arena bude ideálnym riešením. 

V našom článku sa dozvieš ako to na koncerte Billie Eilish v Prahe vyzeralo, prečo si niektorí priniesli deky a vankúše a aký problém mali fanúšikovia s falošnými vstupenkami. Zistíš, koľko ľudí bolo oklamaných, čo nám prezradili návštevníci a z akého dôvodu majú radi Billie Eilish a prečo si v prípade neúčasti zmeškal zásadnú udalosť kariéry speváčky.

Odporúčané
Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? Falošné vstupenky a prespávanie pred O2 arenou kvôli najlepším miestam. Ako Billie Eilish rozplakala tisícky Slovákov a Čechov? 22. augusta 2019, 13:58

Rozhovor so Slovákom, ktorý vloguje svoj život v Číne

Slovák Jaroslav využil pracovnú príležitosť, zbalil seba aj svoju rodinu a vydali sa do Číny, kde zakotvili v obrovskom Šanghaji. Po čase rozhodol svoj život v Číne zaznamenávať na kameru, a tak si založil vlastný YouTube kanál, kde dnes pridáva zaujímavé momenty na týždennej báze. Raz ukazuje nakupovanie žiab v čínskom Carrefoure, inokedy zase informuje o čínskych technologických vychytávkach.

V rozhovore sa dozvieš, ako sa Jaro presťahoval zo Slovenska do Číny, v ktorom byte najskôr po príchode zakotvil, kde si v Šanghaji vychutnáva plzenské pivo či sviečkovú, koľko zarábajú pracovníci v Číne a do akej miery vníma cenzúru zo strany čínskej vlády. Prezradil nám čosi viac o známom systéme kreditov a kde sa s nim stretol. 

Odporúčané
Slovák Jaro vloguje svoj život v Číne: Kupovali sme si tu aj Horalky, kolega kvôli kreditovému systému nechcel prebehnúť cez cestu Slovák Jaro vloguje svoj život v Číne: Kupovali sme si tu aj Horalky, kolega kvôli kreditovému systému nechcel prebehnúť cez cestu 18. augusta 2019, 17:25

Rozhovor so slovenskou Sugar Babe

Sugardating považuje väčšina Slovákov za tabuizovanú tému. Napriek tomu, že sa o nej tak často nerozprávame, ak sa naskytne možnosť prečítať si o tom, ako svet Sugar Babes a Sugar Daddies funguje, takéto články patria medzi najpopulárnejšie. Aj preto sme sa rozhodli osloviť slovenskú Sugar Babe, ktorej identitu z pochopiteľných dôvodov zverejňovať nebudeme. 
 
Nám prezradila, ako začala svoju kariéru v sugardatingu, koľko trvá, kým sa so sugar daddym vyberie na prvé rande a kedy sa v jej prípade sugardating premenil na seriózny vzťah a lásku. Povedala aj to, koľko si dokáže mesačne zarobiť a aký má názor na sex na prvom rande. Keď raz so sugardatingom skončí, má v pláne svojmu budúcemu priateľovi o svojej minulosti všetko povedať. 
 
Odporúčané
Slovenská Sugar Babe: Mesačne nedostávam menej ako 3 000 €, všetci moji daddies boli vplyvní a bohatí muži na úrovni (Rozhovor) Slovenská Sugar Babe: Mesačne nedostávam menej ako 3 000 €, všetci moji daddies boli vplyvní a bohatí muži na úrovni (Rozhovor) 18. augusta 2019, 12:26

5 dôvodov, prečo by ťa mala zaujímať Kočnerova Threema

Keď vo februári minulého roku Slovensko obletela správa o vražde novinára a jeho snúbenice, všetko sa zmenilo. Do ulíc vyšli desaťtisíce ľudí, ktorí žiadali odstúpenie aktuálnej vlády, vyšetrenie prípadu a vyvodenie zodpovednosti. Dosiahli aspoň časť, vyšetrovatelia sa zároveň postupne cez údajných objednávateľov a strelca dostali až ku menu Mariana Kočnera. 

Policajní vyšetrovatelia sa dostali aj ku telefónu a neskôr prepisu správ zo šifrovacej komunikačnej aplikácie Threema. Zo správ s rôznymi aj vplyvnými ľuďmi vyplýva napojenie mafie priamo na najvyšších ľudí v krajine a nepísal si len o korupcii, ale aj objednávkach vrážd a vražde Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej.

Odporúčané
5 dôvodov, prečo by ťa mala zaujímať Kočnerova Threema 5 dôvodov, prečo by ťa mala zaujímať Kočnerova Threema 23. augusta 2019, 15:00

Rozhovor s Marcelom Merčiakom

Hlas Marcela Merčiaka počul už azda každý Slovák. Okrem komentovania športu ho vídavame aj v televíznej vedomostnej relácii Čo je viem, kde ukázal, že je aj výborný moderátor. Svoj prvý športový prenos komentoval už v roku 1995.

My sme sa s ním porozprávali aj o tom, ako si spomína na svoje začiatky, koľko športových prenosov už odkomentoval a ako zvládla RTVS MS v hokeji na Slovensku. Odhalil, kto je budúcnosť slovenskej futbalovej reprezentácie, či je pre športovca vek naozaj len číslo a čo by mal začínajúci športový novinár vedieť, ovládať. Zaspomínali sme si aj na jeho najcennejší športový zážitok. 

Odporúčané
Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž 20. augusta 2019, 10:06

Čo by spravil policajt, keby ťa zbadal, ako búchaš babu po zadku bez jej dovolenia? 

Troch policajtov sme sa spýtali na štyri hypotetické otázky. Najskôr nás zaujímalo práve búchanie po zadku, potom reakcia priateľa na muža obťažujúceho jeho priateľku, mužov obťažujúcich ženy verbálne a v neposlednom rade sme boli zvedaví na názor na definíciu znásilnenia v slovenskej legislatíve. Zistíš, ako by konkrétni policajti v konkrétnych situáciách s najväčšou pravdepodobnosťou konali.

Odporúčané
Čo by spravil policajt, keby ťa zbadal, ako búchaš babu po zadku bez jej dovolenia? Spýtali sme sa 3 členov policajného zboru Čo by spravil policajt, keby ťa zbadal, ako búchaš babu po zadku bez jej dovolenia? Spýtali sme sa 3 členov policajného zboru 24. augusta 2019, 15:18

Rozhovor so Slovákom, ktorého živí vlastná módna značka

Oliverova značka Freak Clothing je na území Slovenska jedným z mála príkladov nezávislých streetwearových značiek, ktorým sa podarilo nie len vydržať, ale aj uspieť. Podľa jeho slov Freak Clothing rok po založení ešte ani poriadne neexistovalo. Oliver si najskôr musel vybudovať vlastnú infraštruktúru a celkový obraz značky.

Z rozhovoru zistíš, čo všetko je potrebné na vybudovanie úspešnej značky na Slovensku, akými zmenami si prešla značka Freak počas uplynulých štyroch rokov, akú úlohu hrali v budovaní tejto značky spolupráce a ktoré kolekcie od značky Freak Clothing boli najúspešnejšie.

Odporúčané
Mladý Slovák si založil v roku 2015 módnu značku a dnes vďaka nej nemusí chodiť do práce (Rozhovor) Mladý Slovák si založil v roku 2015 módnu značku a dnes vďaka nej nemusí chodiť do práce (Rozhovor) 21. augusta 2019, 16:00

Refresher dievča: Raperka Sharlota + rozhovor

Raperka, zpěvačka, ale i moderátorka Sharlota je v mnoha věcech unikátem. Už několik let suverénně kraluje ženskému rapu v Česku a zatím to nevypadá, že by se rodila její konkurence. Na Instagramu ji sleduje viac ako 300-tisíc lidí a patří tak mezi nejpopulárnější Čechy na této sociální síti. V poslední době experimentuje s televizní tvorbou, a jak nám prozradila v rozhovoru, od hudby si dává menší pauzu.

Sharlotu sme oslovili, aby s nami nafotila exkluzívne fotky a zároveň vyspovedali. Otázky sa týkali primárne hudby, dozvieš sa, kedy by mohol uzrieť svetlo sveta Sextape a ako to má Sharlota s písaním textov. Opýtali sme sa aj na jej šatník a veľa ďalšieho, o čom zatiaľ nemala možnosť nahlas hovoriť. 

Rozhovor so Slovákmi, ktorí majú vlastnú farmu

Zuzana a Roman tvoria mladý pár, ktorý sa už šiesty rok stará o vlastnoručne dopestované paradajky, ktoré si k nim chodia zákazníci sami nazbierať. V skleníkoch priamo v Bratislave do svojho Družstva združujú aj iných pestovateľov zeleniny a sami ponúkajú viac ako 50 druhov paradajok zo všetkých kútov sveta, ktoré predávajú bez postreku či umelých hnojív.

Nám prezradili, ako im napadlo začať pestovať paradajky, či ich predávajú aj na trhoch po Bratislave, ako sa o úrodu v skleníkoch starajú a koľko stojí 1 kg, resp. plný košík čerstvej zeleniny. Porozprávali nám aj o fungovaní samozberu.

Odporúčané
Nechutila im zelenina zo supermarketu, tak sa rozhodli pestovať vlastnú. Mladý pár z Bratislavy ponúka cez 50 druhov paradajok (Rozhovor) Nechutila im zelenina zo supermarketu, tak sa rozhodli pestovať vlastnú. Mladý pár z Bratislavy ponúka cez 50 druhov paradajok (Rozhovor) 19. augusta 2019, 10:38

Stále nevyriešená vražda 6-ročnej JonBenet Ramseyovej

Predtým, ako celé Spojené kráľovstvo šokoval prípad zmiznutej Madeleine McCannovej, v Spojených štátoch sa rozšírili informácie o záhadnej vražde 6-ročnej JonBenet Ramseyovej. Tento zvláštny sled udalostí nedával žiadny zmysel a dodnes je prípad vraždy malého dievčatka nevyriešenou záhadou. 

Rodičia najskôr vo svojej kuchyni našli list s požiadavkami o výkupné, čo naznačovalo, že JonBenet niekto uniesol. Jej bezvládne telo však bolo v ten istý deň objavené v pivnici vlastného domu.

V našom článku si prečítaš, aké teórie o vražde JonBenet existujú, o čom sa písalo v liste,  kde sa pedofil priznáva kamarátovi k vražde dievčaťa a prečo je prípad neuzavretý, keď sa k vražde priznali dvaja ľudia. Z dostupných zdrojov sme opísali, čo všetko sa stalo rodine Ramseyovcov na Vianoce 1996 a prečo z vraždy podozrievali práve jej rodinu.  

Odporúčané
Najprv našli žiadosť o výkupné, potom mŕtve telo 6-ročnej dcéry vo vlastnej pivnici. Vražda JonBenet Ramseyovej je stále nevyriešená Najprv našli žiadosť o výkupné, potom mŕtve telo 6-ročnej dcéry vo vlastnej pivnici. Vražda JonBenet Ramseyovej je stále nevyriešená 22. augusta 2019, 12:48
Domov
Zdieľať
Diskusia