Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 10:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V Osvienčime vyryl svoje meno. Na súde spoznal svoj trest, aj keď vraj netušil, že koná protizákonne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odsúdený muž údajne netušil, že koná protizákonne.

38-ročný Ír pri návšteve niekdajšieho nacistického koncentračného tábora v Osvienčime rozhodne pochybil. Ako informuje vo svojej reportáži TV JOJ, pomocou mince chcel do budovy vyryť svoje meno. Stráž múzea preto na turistu z Írska zavolala políciu. Podľa výpovede muža si nebol vedomý, že koná protiprávne.

Ako však pre JOJ uviedol hovorca polície Piotr Szpiech, za ničenie kultúrnej pamiatky hrozí až 10 rokov odňatia slobody. Dôvod, prečo Ír týmto spôsobom konal, je ten, že na mieste videl ďalšie vyrezané mená, a tak si myslel, že nerobí nič zlé.

Odporúčané
V Osvienčime pomohla priviesť na svet 3000 detí. Väčšinu však nechali nacisti utopiť či vyhladovať V Osvienčime pomohla priviesť na svet 3000 detí. Väčšinu však nechali nacisti utopiť či vyhladovať 14. októbra 2018, 9:30

Podobných prípadov je však podľa hovorcu Szpiecha naozaj veľa a pred súdom za rovnaký čin len pred niekoľkými týždňami skončili taktiež dvaja 17-roční Portugalci. 

Súd 38-ročného neuvedomelého vandala odsúdil na jeden rok odňatia slobody s podmienečným výkonom na 2 roky a za zničenie miesta na budove bude musieť zaplatiť finančné odškodnenie vo výške 300 €. Proti rozhodnutiu sa odsúdený Ír neodvolal.

Domov
Zdieľať
Diskusia