Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 20:40
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mafiáni z Ndranghety, skorumpovaný policajt a politici skončili po veľkej policajnej akcii v putách

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Preslávená talianska Ndrangheta inkasovala úder.

Dostať sa na korienok organizovanému zločinu býva mnohokrát skutočne obtiažne. Mafia totiž neraz ovláda členov štátnych orgánov. Podľa News.com sa však v Taliansku ruke zákona podarilo v akcii proti Ndranghete zatknúť 17 ľudí, a to vrátane miestnych politikov, právnikov či údajne skorumpovaného policajta.

Odporúčané
Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu 28. júla 2019, 14:48

Konkrétne v tomto prípade sa mala polícia zaoberať syndikátom s názvom Libri. Ten mal operovať v Kalábrii. V dolapení polícii pomáhali niekoľkí informátori. 12 ľudí bolo umiestnených do väzby, zvyšných 5 skončilo v domácom väzení. Spomínaný policajt sa mal údajne pokúsiť odovzdať prísne tajné informácie jednému z regionálnych politikov.

Odporúčané
15 členov Ndranghety bolo zadržaných počas najväčšieho protimafiánskeho záťahu v Ontariu 15 členov Ndranghety bolo zadržaných počas najväčšieho protimafiánskeho záťahu v Ontariu 19. júla 2019, 9:05

Jedným zo zadržaných mal byť podľa tlačovej agentúry ANSA člen strany Brothers of Italy menom Alessandro Nicolo a druhý politik Sebastiano Romeo patrí k Demokratickej strane (PD). Prvý z menovaných sa nachádza vo väzení, zatiaľ čo Romea držia v domácej väzbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia