Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2019, 17:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nabehnúť do Area 51 sa chystajú 2 milióny ľudí, ale tamojší okres má len dve čerpacie stanice. Ani hotelových izieb nie je dosť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Lincoln County v štáte Nevada sa pripravuje na nápor zvedavcov.

V septembri sa do amerického štátu Nevada chystajú viac ako 2 milióny ľudí. Aspoň to tvrdia na sociálnej sieti Facebook, kde sa pridali do udalosti Let's Storm Area 51, They Can't Stop All Of Us.

Udalosť na internete spôsobila obrovský rozruch a reagovala aj americká armáda. Odporučila návštevníkom, aby sa k vojenskej základni Area 51 nepribližovali, pretože vojaci budú majetok armády strážiť všetkými spôsobmi.

Odporúčané
Americká armáda bude brániť základňu Area 51 pred 1,5 miliónom ľudí, ktorí tam chcú vbehnúť a oslobodiť mimozemšťanov Americká armáda bude brániť základňu Area 51 pred 1,5 miliónom ľudí, ktorí tam chcú vbehnúť a oslobodiť mimozemšťanov 14. júla 2019, 20:18


Reportéri VICE preto zašli priamo do okresu Lincoln County v Nevade. Napočítali tam 184 hotelových izieb, len dve čerpacie stanice, jeden obchod a jednu nemocnicu.

Všetky hotely aj motely v okolí sú už beznádejne vypredané, a tak majitelia začali vybavovať špeciálne povolenia, aby mohli prichádzajúcich turistov ubytovať v stanových mestečkách na lúkach a poliach. Nielen to, miestne úrady dokonca budú zriaďovať verejné priestranstvá, kde si budeš môcť rozložiť stan, pretože inak by tamojšia infraštruktúra nápor ľudí nezvládla.

Nabehnúť do Area 51 sa chystajú 2 milióny ľudí, ale tamojší okres má len dve čerpacie stanice. Ani hotelových izieb nemajú dosť
Nabehnúť do Area 51 sa chystajú 2 milióny ľudí, ale tamojší okres má len dve čerpacie stanice. Ani hotelových izieb nemajú dosť Zdroj: X51/Flickr


Samozrejme, dva milióny ľudí do Nevady nepricestujú. Aj keby sa však objavilo niekoľko tisíc turistov, dve čerpacie stanice by skolabovali. Guvernér Nevady už zvažuje, že ak sa situácie vymkne spod kontroly, možno bude musieť povolať národnú gardu, aby zabezpečila poriadok v uliciach.

Ľudia si vraj majú doniesť dostatok tekutín, pretože všade navôkol v Nevade nájdeš len púšť, a prekvapí ťa možno aj fakt, že záchranárov tam robia dobrovoľníci. Keby si sa vážne zranil, bude potrebné zavolať vrtuľník, ktorý ťa prepraví až do Las Vegas.

Domov
Zdieľať
Diskusia