Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2019, 13:11
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tom Cruise požadoval, aby sa jeho hereckí kolegovia z Top Gun 2 naučili lietať v stíhačkách

Tom Cruise požadoval, aby sa jeho hereckí kolegovia z Top Gun 2 naučili lietať v stíhačkách
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TOM CRUISE TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Top Gun: Maverick nám vyrazí dych!

Tohtoročný Comic-Cone v San Diegu je už momentálne za nami a ako si sa mohol presvedčiť aj na Filmkulte, táto obrovská udalosť opäť raz ponúkla množstvo skvelých informácií, noviniek a v prvom rade aj úžasných trailerov. A jedným takým sa blyslo aj očakávané pokračovanie snímky Top Gun, ktoré ponesie podtitul Maverick.

Odporúčané
Stredný východ zasiahlo sneženie, v Káhire dokonca po 112 rokoch Stredný východ zasiahlo sneženie, v Káhire dokonca po 112 rokoch 15. decembra 2013, 1:00

Debutovej ukážky z druhého dielu sme sa dočkali ešte počas štvrtkového večera a v mojich očiach ju už žiadne ďalšie zábery z Comic-Conu neprekonali. Top Gun z roku 1986 je totiž mojou veľkou srdcovkou a vidieť Toma Cruisa späť v jednej z jeho ikonických úloh bolo jednoducho fantastické. Navyše, keď je stále v tak parádnej forme. Trailer ponúkol hneď niekoľko nostalgických momentov, nezabudnuteľnú pôvodnú hudbu aj zopár dychberúcich vzdušných sekvencií.

Pre Cruiseovho fanúšika tak nie je žiadnym prekvapením, ak povieme, že sa herec počas natáčania skutočne nachádzal v lietajúcej stíhačke F/A-18. Tom však pri propagácii nového filmu v šou u Conana prezradil, že zaistil, aby boli podobného výkonu schopní aj jeho hereckí kolegovia. Ako uviedol vo videu nižšie, hercov najprv museli otestovať, či vôbec zvládnu tie veľké preťaženia, ku ktorým vo vzduchu dochádza.

A to je len ďalším dôkazom jeho oddanosti k poctivej práci, vďaka ktorej nás dokonale baví a neustále nám vyráža dych tým, čo je ochotný urobiť pre autentický a úžasný filmový zážitok. Cruise sa v rozhovore vyššie v krátkosti rozpovedal aj ohľadom logistických problémov s natáčaním v skutočných stíhačkách. Z jeho slov je teda viac než jasné, že sa z neho v priebehu rokov stal absolútny profesionál, ktorý má každý aspekt dokonale premyslený.

Odporúčané
KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? 21. novembra 2023, 11:00

Za réžiou stojí Joseph Kosinski (TRON: Legacy, Oblivion, Only the Brave), na scenári pracoval aj Christopher McQuarrie (režisér a scenárista Mission: Impossible 5 a 6) a okrem Cruisea sa vo filme objaví napríklad aj Jon Hamm, Ed Harris, Lewis Pullman, Val Kilmer, Miles Teller či Jennifer Connelly. Premiéra je u nás naplánovaná na 16. júla (červenec) 2020 a pre viac informácií klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia